Mazăre: „Să scăpăm de Iuda ăsta de Băsescu”



http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1/4727/2748533/1/radu-mazare-3.jpg

Social-democraţii nu ies de la guvernare, dar, într-o înregistrare scursă în presă, lansează acuzaţii dure la adresa democrat-liberalilor.

Social-democraţii nu pleacă de la guvernare. În zadar vicepreşedintele Liviu Dragnea şi-a pus în joc tot arsenalul în încercarea de a scoate partidul de la putere. A invitat toţi liderii PSD la el acasă, în Teleorman, i-a cazat în propriul hotel şi a organizat, în noaptea de joi spre vineri, un chiolhan mobilizator cu lăutari. Totul în van însă.

„Războinicii” PSD s-au consumat în declaraţii publice belicoase, pentru ca în final să se „scurgă” către presă o înregistrare a discuţiilor purtate în spatele uşilor închise. Radu Mazăre a decretat că PSD trebuie să scape de „Iuda ăsta de Băsescu”, Mircea Geoană şi-a declarat „ruptura simbolică” de şeful statului şi a constatat că „Boc habar n-are de economie”. Iar la sfârşit, un îndemn electoral: „Daţi, mă, în ei că sunt vraişte!”.

Hrebenciuc: Sunt nemulţumiţi doar la televizor

De la primele ore ale dimineţii de ieri, Liviu Dragnea a încercat să agite atmosfera cu declaraţii belicoase în faţa camerelor
TV. „Se pare că nu putem colabora cu PDL. Eu voi propune să ne gândim serios dacă mai stăm în guverarea asta. Am vorbit cu colegii mei. Sunt 30 de lideri de filiale nemulţumiţi de colaborarea cu PDL”, a declarat baronul de Teleorman.

„Sunt nemulţumiţi doar la televizor”, l-a ironizat Viorel Hrebenciuc care îi explicase, la şpriţul din noaptea trecută, că ieşirea de la guvernare ar aduce deservicii de imagine PSD, care ar apărea în ochii electoratului drept un partid iresponsabil deoarece, în mijlocul crizei economice, provoacă instabilitate politică. Nici pe Mircea Geoană nu a reuşit să-l convingă. „Avem probleme mai importante de discutat”, a aruncat Geoană, de cum a pus piciorul în Turnu-Măgurele, preocupat de „pregătirea pentru meciul final”, adică de confruntarea din toamnă de la prezidenţiale.

Ieşirea de la guvernare a fost atinsă şi în şedinţa Comitetului Executiv al PSD. Cei „30 de lideri de filiale” care vor despărţirea de guvernare au fost de fapt doar doi: Ion Stan, şeful PSD Dâmboviţa, şi Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJ Constanţa. Şi alţii au invocat nemulţumiri faţă de PDL, dar au refuzat ferm ieşirea de la guvernare.

Audienţă la Băsescu

La final, conclavul liderilor PSD a decis să rămână la putere, dar să pluseze cu un avertisment la adresa preşedintelui Băsescu, semn că „nu mai tolerează imixtiunea sa în guvern”. La propunerea lui Ion Iliescu, Geoană a cerut public o întâlnire în trei, cu Emil Boc şi Traian Băsescu, pentru a cere
„clarificări”. Pentru a-l consola pe Liviu Dragnea, Geoană l-a distribuit în rolul de şef al reorganizării PSD în vederea campaniei prezidenţiale. Şeful suprem va fi însă Viorel Hrebenciuc, care se va ocupa de coordonarea politică a campaniei lui Geoană.

FILOSOFIE

Mazăre: Suntem aici să ne batem capul să scăpăm de Iuda ăsta de Băsescu


Imediat după încheierea şedinţei de ieri, Realitatea TV a intrat în posesia unei înregistrări a discuţiilor din spatele uşilor închise în care liderii PSD îşi exprimau nemulţumirea faţă de PDL şi preşedintele Traian Băsescu, fiind lansate, de asemenea, acuzaţii de corupţie la adresa miniştrilor democrat-liberali.

  • Radu Mazăre:

    » „Ce e asta prima casă? A venit Boc cu vrăjeala asta. Păi, cum îl las eu pe Pogea, când am jumătate din guvern, să facă bagabonţeala asta? Ăştia cum ajung miniştri de finanţe, cum sunt foarte deştepţi”

    » „Suntem aici să ne batem capul să scăpăm de Iuda ăsta de Băsescu, că ăsta e cel mai rău”

  • Mircea Geoană:

    » „Am încercat să fac acest gest cu CSATul pentru a face o ruptură simbolică, o disociere cu acest individ care efectiv face rău ţării”

    » „Când vorbeşte Videanu în spate e un business. Când respiră vrea să facă bani. Daţi, mă, în ei că sunt vraişte la chestia asta! Boc habar nu are de economie. Pogea e adus de pe drumuri. Ăştia toţi ştiu că e omul de casă al lui Videanu. Au furat împreuna cu marmura. Sunt vulnerabili din punct de vedere public. Să îi atacăm!”
Posted on 03:00 by Dl. Calin and filed under , , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov