Au fost găsite "foarte multe" voturi valabile la renumărare


Membrii BEC au găsit, în cursul verificării buletinelor de vot declarate nule, "foarte multe buletine care sunt valabil exprimate pentru ambii competitori", a declarat pentru Mediafax, reprezentantul PSD în BEC, Nicu Vasilescu.

El a menţionat că procedura de verificare a buletinelor de vot declarate nule merge mai rapid de cât se anticipase iniţial, Vasilescu opinând că BEC va reuşi să se încadreze în termenul stabilit de Curtea Constituţională pentru prezentarea rezultatului verificărilor.

Potrivit unor surse din Biroul Electoral Central citate de evz.ro s-au numărat 541 de voturi valid exprimate pentru Traian Băsescu şi 485 pentru Mircea Geoană.

Un număr de 18 judeţe au transmis, până sâmbătă dimineaţa, la sediul BEC, buletinele de vot declarate nule, Biroul intrând, de asemenea, în posesia buletinelor nule de la toate cele şase sectoare ale municipiului Bucureşti.

Astfel, în cursul serii, al nopţii de vineri şi în dimineaţa zilei de sâmbătă, au sosit, printre altele, la BEC buletinele de vot declarate nule din judeţele Ilfov, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Prahova, Olt, Galaţi, Covasna, Argeş, Sibiu, Mureş, Suceava, Neamţ, Alba, Constanţa, Maramureş, Sălaj precum şi toate cele şase şase sectoare al Capitalei.

Verificarea şi renumărarea buletinelor de vot declarate nule se va face la sediul BEC, în Bucureşti, începând de vineri seară. Decizia a fost adoptată vineri după-amiază de membrii BEC, după ce Biroul a primit precizări din partea Curţii Constituţionale. Curtea a arătat că este de competenţa BEC să stabilească modul în care se organizează renumărarea buletinelor de vot declarate nule.

sursa:www.capital.ro

Posted on 12:00 by Dl. Calin and filed under , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov