Persoanele retinute in cazul Ciorogarla au fost aduse la Tribunalul Bucuresti



Procurorii DIICOT au emis 15 ordonante de retinere pentru furtul armelor de la Ciorogarla, dar si pentru trafic de droguri, 6 dintre acestea fiind acuzate direct pentru sustragerea armelor. Dosarul a fost inaintat Tribunalului Bucuresti pentru emiterea mandatelor de arestare

Audierile incepute duminica la pranz s-au incheiat in jurul orei 3.30 dimineata. Printre cele 6 persoane invinuite pentru furtul de arme, se numara si fratii Preda. Adrian Preda, fratele fostului angajat MAI, Eugen Preda, a primit duminica seara ordonanta de retinere in legatura cu armele disparute de la o unitate militara din Ciorogarla, dar si intr-un caz de trafic international de droguri.

Eugen Preda, fost angajat al MAI, implicat in februarie in scandalul de la Mall Plaza, este acuzat de trafic de droguri si de arme in acelasi dosar, potrivit avocatului sau. Procurorii au emis ordonanta de retinere pe numele lui Eugen Preda, acesta declarand ca totul este o inscenare.

Prima ordonanta de retinere in dosarul privind furtul armelor de la Ciorogarla a fost data la ora 16.00, pe numele lui Sandu Chirita. Acesta este invinuit pentru complicitate la furt, complicitate la detinere de arme si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, potrovit avocatilor.
Potrivit avocatilor, Alin Viorel Caca, fost coleg de club cu Eugen Preda, a fost adus de asemenea la DIICOT, primind ordonanta de retinere. De asemenea, un fost component al lotului national la biatlon, Daniel Stinghe, a fost una dintre persoanele audiate la DIICOT in legatura cu disparitia armelor de la unitatea militara din Ciorogarla, spun surse judiciare.

Alexandru Nicolae si Liviu Iordan, cei doi suspecti prinsi in Sinaia in legatura cu dosarul armelor de la Ciorogarla, au fost adudiati si ei la DIICOT, unde doar primul a primit ordonanta de retinere. Acestia au legaturi cu fratii Preda si ar fi proprietarii imobilului din Ilfov unde s-au descoperit 27 dintre cele 62 de arme furate de la Ciorogarla. Potrivit Realitatea Tv, inca 20 de arme au fost descoperite intre timp.

Perchezitiile facute duminica dimineata in cazul Ciorogarla vizeaza atat furtul de arme de la unitatea militara din Ilfov, cat si un caz de trafic international de droguri, au declarat anterior pentru NewsIn procurori DIICOT. Informatiile despre unde au ajuns armele de la Ciorogarla au aparut dupa ce pe piata neagra s-a vehiculat ca se cauta cumparator pentru arme de razboi, potrivit unor surse judiciare. Multi dintre cei vizati duminica de perchezitii au fost monitorizati in cazul traficului international de droguri, astfel ca, pe interceptari telefonice, apar elemente din ambele dosare, spun aceleasi surse.

  • Trafic international de droguri de mare risc, cea mai grava acuzatie pentru unii dintre cei audiati

Persoanele care primesc ordonanta de retinere de la procurorii DIICOT in dosarul Ciorogarla sunt acuzate de diverse infractiuni, cea mai grava fiind cea de trafic international de droguri de mare risc. Potrivit surselor judiciare, este vorba despre constituirea de grup infractional organizat. Invinuitii risca pedepse si intre 15 si 25 de ani de inchisoare.

Perchezitiile facute dimineata in cazul Ciorogarla vizeaza atat furtul de arme de la unitatea militara din Ilfov, cat si un caz de trafic international de droguri, au declarat anterior pentru NewsIn procurori DIICOT.

Infractiunea de nerespectare a regimului armelor si munitiilor este incriminata prin art. 279 din Codul penal ca fiind detinerea, portul, confectionarea, transportul, precum si orice operatie privind circulatia armelor si munitiilor sau functionarea atelierelor de reparat arme, fara drept, care se pedepsesc cu inchisoare de la 2 la 8 ani. Se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 10 ani detinerea, instrainarea sau portul, fara drept, de arme ascunse ori de arme militare, precum si a munitiei pentru astfel de arme.

62 de arme au disparut din depozitul Unitatii Militate Ciorogarla. Sigiliul unui depozit din unitatea militara din Ciorogarla, judetul Ilfov, a fost gasit rupt pe 28 ianuarie.

sursa:www.9am.ro
Posted on 11:21 by Dl. Calin and filed under , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov