Cornel Penescu, pus în libertate


Finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, fostul director al societăţii PIC din Piteşti Liviu Făcăleaţă şi fostul şef al Comisiei Centrale a Arbitrilor Gheorghe Constantin, judecaţi pentru fapte de corupţie, vor fi puşi în libertate, vineri seară, în baza unei decizii a Curţii de Apel Ploieşti.

Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au decis, vineri, înlocuirea măsurii arestării preventive în cazul lui Penescu, Făcăleaţă şi Gheorghe Constantin cu obligaţia de a nu părăsi ţara, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Ploieşti, judecător Simona Buzoianu, magistraţii au judecat recursul formulat de avocaţii celor trei inculpaţi la măsura arestării preventive dispusă de Tribunalul Prahova în urmă cu o săptămână şi au decis înlocuirea acesteia cu obligaţia celor trei inculpaţi de a nu părăsi teritoriul României.

Decizia este definitivă şi va fi pusă de îndată în aplicare, urmând ca, în cursul serii de vineri, inculpaţii Cornel Penescu, Gheorghe Constantin şi Liviu Făcăleaţă să părăsească Penitenciarul Mărgineni, din judeţul Dâmboviţa, a mai spus sursa citată.

Cornel Penescu, Liviu Făcăleaţă şi Gheorghe Constantin se află în arest preventiv din 13 aprilie 2009.

Fostul şef al Inspectoratului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Piteşti,Cristian Libertatu, care a fost şi el arestat preventiv pentru luare de mită în acelaşi dosar, a ieşit din penitenciar în 30 iulie 2009, după ce Curtea de Apel Piteşti a admis cercetarea lui în stare de libertate.

Alţi zece inculpaţi din acelaşi dosar, respectiv directorul pentru relaţii internaţionale al Federaţiei Române de Fotbal, Florin Prunea, observatorul federal Marcel Lică şi arbitrii Sorin Corpodean, Marcel Savaniu, Aurelian Bogaciu, Cristian Lucian Dan şi Sorin Caia, administratorul FC Argeş, Gheorghiţă Pieca, fostul preşedinte al formaţiei piteştene, Cristian Mincă, şi Daniela Cârstina, director în cazul societăţii PIC, acuzaţi şi ei de fapte de corupţie, au fost trimişi în judecată în stare de libertate în acelaşi dosar.

Potrivit acuzaţiilor de la dosar, în perioada 2006 - aprilie 2009, inculpaţii Penescu Gheorghe Cornel, Făcăleaţă Liviu Ilie, Mincă Cristian, Pieca Gheorghiţă şi Gheorghe Constantin au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, care a acţionat în mod coordonat în scopul comiterii mai multor infracţiuni grave de corupţie prin care să obţină beneficii financiare sau materiale.

sursa:www.capital.ro

Posted on 18:41 by Dl. Calin and filed under , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov