Proprietatile lui Patriciu din Germania incep sa creasca in valoare


Valoarea fondului german de investitii Rutley European Property Limited, controlat de omul de afaceri Dinu Patriciu prin intermediul companiei Black Sea Global Properties Limited (BSGP), a crescut usor in a doua jumatate a anului trecut, dupa mai bine de un an si jumatate de scaderi, se arata in raportul financiar al fondului.

Dupa ce in primul semestru din 2009, portofoliul fondului de investitii s-a depreciat cu 7,6% calculat in euro, dar cu 19,3% calculat in lire sterline, in a doua jumatate a anului valoarea proprietatilor detinute de Rutley a crescut cu 0,3% calculat in euro, respectiv cu 6,16% calculat in lire sterline.

Desi aparent cresterea este nesemnificativa, aceasta este prima apreciere a proprietatilor imobiliare detinute de Dinu Patriciu prin intermediul fondului german de investitii, de la declansarea crizei financiare.

La sfarsitul anului trecut, portofoliul detinut de Rutley European Property Limited valoara 485,3 milioane de lire sterline (peste 560 milioane de euro).

In luna decembrie 2009, Patriciu l-a numit pe britanicul Michael Lloyd, cel care timp de opt ani a condus proiectul Baneasa din nordul Bucurestiului, in conducerea fondului Rutley European Property Limited.

Pe langa Germania, Rutley mai detine proprietati in Suedia si Polonia.

Black Sea Global Properties Limited (BSGP), compania controlata de Dinu Patriciu, a facut in luna iunie o oferta cash pentru fondul Rutley European Property, la pretul de sase penny pe actiune. Dupa preluarea controlului Rutley, BSGP a anuntat ca are ca scop dezvoltarea companiei prin achizitii strategice menite sa puna bazele unei companii imobiliare pan-europene.

sursa:www.wall-street.ro

Posted on 18:48 by Dl. Calin and filed under , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov