Coca-Cola a investit 46 mil. euro la Ploiesti intr-o centrala de cogenerare si un depozit

Coca-Cola HBC Romania, cel mai important jucator de pe piata locala de bauturi racoritoare, a inaugurat langa unitatea de productie din Ploiesti prima centrala de cogenerare a grupului din Romania si primul mega-depozit complet automatizat, investitia in cele doua facilitati ridicandu-se la 46 milioane de euro.

Centrala de cogenerare din Romania este prima dintr-o serie de 15 astfel de proiecte care urmeaza a fi introduse in 20 de tari si care vor conduce la o reducere de 20% a emisiilor de CO2 in 80 de fabrici ale grupului Coca-Cola.

Investitia in centrala se ridica la 30 milioane de euro si va crea 9 locuri de munca, suprafata acesteia fiind de 2700 metri patrati. Planurile companiei prevad crearea unei noi centrale langa fabrica din Timisoara pana in 2010. Capacitatea centralei este de 6 MW, iar cea din Timisoara va avea 9MW.

Centrala a fost construita cu ajutorul companiei americane ContourGlobal. De asemenea, compania a inaugurat un depozit compet automat care poate stoca pana la 60% din productia totala a companiei in Romania.

Capacitatea maxima de depozitare este 35 mii de paleti. Depozitul are 50 de angajati.

Coca-Cola HBC Romania a anuntat recent ca va inchide unitatea de la Iasi.

sursa:www.wall-street.ro

parteneri:www.reklama360.ro

Posted on 14:46 by Dl. Calin and filed under , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov