Taxa de primă înmatriculare va spori cererea de second hand, în defavoarea maşinilor de sub 2.000 cmc

Posibilitatea modificării taxei de înmatriculare pentru maşinile euro 4 şi includerea în acest sistem şi a motoarelor cu o capacitate mai mică de 2.000 cmc, ar putea duce în cursul anului viitor la o deturnare a clientelei de vehicule noi low-cost către piaţa de automobile second hand, a declarat Cristi Milea, şeful reţelei de dealeri ai grupului AutoItalia.


Potrivit acestuia, deşi informaţiile apărute deja în media ar fi trebuit să creeze o aglomerare de cerere în perioada rămasă până la 15 decembrie acest lucru nu s-a întâmplat.

Milea a explicat că principalul motiv pentur care aglomerarea respectivă (pe segmentul autovehiculelor noi low-cost cu o capacitate mai mică de 2.000 cmc euro 4, nr.) nu s-a produs pentru că, la nivelul înţelegerii acestor lucruri de către consumatorii români, există un decalaj faţă de media consumatorilor europeni.

Reprezentantul AutoItalia a precizat că măsura anunţată va afecta în special segmentul maşinilor "populare", în timp ce autovehiculele premium vor face excepţie de la această chestiune, dată fiind cilindreea lor care, în majoritatea cazurilor este mai mare de 2.000 cmc.

"Aceasta nu este o chestiune specifică AutoItalia, e o chestiune specifică pieţei şi toţi operatorii care au adresabilitate pe segmentul acesta de vehicule populare suferă de acelaşi lucru. [...] Se vor căuta maşinile second hand nu foarte vechi, care ajung însă la bugetul de achiziţie al unui vechicul nou low-cost", a mai spus Milea.

La rândul său, preşedintele APIA, Ernest Popovici a precizat că, despre această chestiune nu poate să spună nimeni nimic momentan, nici măcar cei care ar trebui. El a menţionat că va trebui să aşteptăm să treacă perioada alegerilor, precum şi remanierea guvernamentală, iar problema taxei auto s-a nimerit într-un moment inoportun.

sursa:www.capital.ro

parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 14:43 by Dl. Calin and filed under , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov