Cea mai mare despagubire platita de ING Asigurari - 382.000 de lei

ING Asigurari, cel mai mare jucator din piata asigurarilor de viata, a platit anul acesta cea mai mare despagubire din istoria companiei, 382.000 de lei, pentru un deces din motiv de boala.

ING Asigurari de Viata a observat, in urma unei analize asupra propriului portofoliu, faptul ca, in medie, familiile de romani au nevoie de un sprijin financiar de aproape 20 de ori mai mare decat salariul mediu pe economie, pentru a depasi situatia confruntarii cu un eveniment nefericit.

Astfel, in portofoliul de asigurari incheiate la ING Asigurari de Viata, nivelul mediu al sumei asigurate (care exprima nivelul de protectie si este o suma stabilita inca de la inceput si garantata prin contract) este de peste 26.600 de lei, comparativ cu 1.359 de lei, cat este in prezent castigul salarial mediu nominal net.

"Persoanele care incheie o asigurare de viata se gandesc in primul rand sa le asigure celor dragi un ajutor financiar acoperitor pentru situatia in care ei nu ar mai putea sa contribuie la veniturile gospodariei. Aceasta este de fapt esenta asigurarii de viata", a declarat Cornelia Aurelia Coman (foto), director general ING Asigurari de Viata si presedinte al consiliului de administratie al ING Fond de Pensii.

Ea a explicat ca doar anul acesta 3.150 de familii au primit din partea asiguratorului suportul financiar necesar pentru a depasi decesul sau imbolnavirea unui membru al familiei, care avea incheiata o polita la ING.

Citeste aici rezultatele ING Asigurari de Viata la 9 luni.

Pentru portofoliul de contracte incheiate, ING Asigurari de Viata a platit clientilor in 2009 beneficii pentru decese si clauze de sanatate de aproape 10,4 milioane de lei. Din aceasta suma totala, aproape 67% este reprezentata de despagubiri platite pentru decese.

Pe de alta parte, peste 50% din totalul sumelor platite de comapnie in 2009 pentru clauze de sanatate sunt beneficii aferente planurilor cu investitii si celor de economisire – produse considerate uneori, in mod eronat, ca fiind destinate exlcusiv acumularii unor sume de bani.

„Protectia financiara este un beneficiu accesibil unui public larg. Spre exemplu, politele de viata cu componenta de protectie (care acopera in primul rand riscuri esentiale, precum invaliditatea sau decesul) implica un efort financiar redus, fiind cele mai ieftine”, se mentioneaza in comunicatul companiei.

Clientii ING care au incheiat asigurari exclusiv pentru a beneficia de protectie financiara platesc lunar o prima medie de 75 de lei, conform comunicatului.

La ING Asigurari de Viata, prima minima anuala pentru un plan de protectie este de 400 de lei, adica putin peste 33 lei pe luna. Totusi, clientii asiguratorului care au cumparat produse destinate exclusiv protectiei de la inceputul anului 2009 au optat pentru nivele de protectie mai ridicate decat limita minima, astfel incat prima medie anuala platita se situeaza la peste 900 de lei.

sursa:www.wall-street.ro

parteneri:www.reklama360.ro

Posted on 19:41 by Dl. Calin and filed under , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov