Cea mai aglomerată zi în magazine - 23 decembrie


Visa Europe se aşteaptă ca luni, 30 noiembrie, să se înregistreze cele mai multe cumpărături pe Internet din acest an, prin 4,5 milioane de tranzacţii, şi că cea mai aglomerată zi din 2009 în magazinele clasice va fi 23 decembrie, datorită achiziţiei de cadouri de Crăciun.

"Cei mai mulţi clienţi vor alege să ia cadouri şi să îşi facă la timp cumpărăturile de Crăciun. Se aşteaptă ca peste 318 milioane de euro să fie cheltuiţi (luni, pe Internet, n.r.) de deţinătorii de carduri Visa în Europa, două treimi din această sumă fiind pe carduri de debit. Volumul tranzacţiilor pe internet este aşteptat să urce cu 13%, comparativ cu aceeaşi zi a anului trecut", se arată într-un comunicat al Visa.

Visa îşi bazează estimările pe datele privind volumul tranzacţiilor de până în prezent şi pe comportamentul de plată în preajma Crăciunului din anii anteriori.

Astfel, în ultimii doi ani cea mai aglomerată dată pentru cumpărăturile online a fost ziua de luni de la începutul lunii decembrie.

"Anul trecut, 1 decembrie a fost cea mai aglomerată zi pentru comerţul electronic, cu peste 280 milioane euro cheltuite pe cardurile Visa în Europa. Creşterea continuă a cheltuielilor pe internet este indicată şi de faptul că volumul tranzacţiilor pe carduri Visa a depăşit deja punctul de vârf din 2008 în data pe 2 noiembrie 2009. (...) La fiecare 9 euro cheltuiţi în Europa, 1 euro este pe un card Visa", se menţionează în comunicat.

220.000 de euro vor fi cheltuiţi la fiecare minut

Circa 4,5 milioane de tranzacţii vor fi efectuate pe 30 noiembrie, cea mai plină perioadă pentru tranzacţiile online fiind aşteptată în jurul prânzului, cu un alt vârf al tranzacţiilor în jurul orelor 19:00. "Creşterea faţă de 2008 este de 16%. În timpul zilei, 220.000 de euro vor fi cheltuiţi pe cardurile Visa la fiecare minut", se mai arată în comunicat.

În ultimul an s-a remarcat o creştere continuă a comerţului electronic pe cardurile Visa, în ciuda recesiunii, iar în 2 noiembrie s-a depăşit cea mai aglomerată zi din 2008, a declarat directorul comercial al Visa Europe, Steve Perry.

În magazinele fizice, ultima vineri sau sâmbătă de dinaintea Crăciunului sunt de regulă cele mai aglomerate zile de cumpărături, dar întrucât Crăciunul va fi sărbătorit în acest an într-o zi de vineri, Visa Europe estimează că cea mai plină zi va fi miercuri, 23 decembrie. Visa se aşteaptă să proceseze peste 27 milioane de tranzacţii în Europa, în valoare de aproximativ 1,4 miliarde de euro, doar în această zi, în creştere de 9% faţă de 2008. Cea mai aglomerată perioadă este aşteptată între orele 11:00 şi 24:00.

sursa:www.capital.ro

parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 10:38 by Dl. Calin and filed under , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov