Cod galben de ninsori si vant puternic in aproape toate regiunile tarii


Meteorologii au emis ieri atentionare de ninsori si intensificari ale vantului, de astazi, ora 12, pana joi la aceeasi ora, care ar urma sa afecteze judetele din nordul, sudul, centrul si estul tarii, inclusiv municipiul Bucuresti.

Astfel, avertizeaza ANM, in intervalul mentionat va ninge in toate regiunile, urmand ca treptat sa se depuna un strat de zapada in cea mai mare parte a teritoriului, iar vremea sa aiba aspect de iarna.

Judetele afectate de codul galben sunt: Maramures, Suceava, Bistrita-Nasaud, Mures, Neamt, Harghita, Bacau, Vaslui, Brasov, Covasna, Vrancea, Galati, Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Valcea, Dolj, Olt, Arges, Teleorman, Dambovita, Prahova, Giurgiu, Ilfov, Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Constanta si Tulcea.

In sudul si estul tarii, precum si la munte cantitatile de precipitatii vor depasi local 20-25 l/mp, iar vantul va prezenta intensificari sustinute, viscolind si troienind zapada. De asemenea, in Dobrogea si in sudul Munteniei, in prima parte a intervalului, precipitatiile vor fi mixte si se va produce polei, precizeaza ANM.

sursa:www.9am.ro
Posted on 11:17 by Dl. Calin and filed under , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov