Marea finală: Băsescu vs Geoană


Cei doi candidaţi aflaţi în al doilea tur de scrutin au deschis confruntarea televizată organizată de Institutul pentru Politici Publice vorbind despre proiectul pe care în au pentru România în următorul mandat. Geoană a propus o Românie unită în jurul proiectului Johannis, în vreme ce Băsescu a promis o Românie în care politicienii să nu mai aibă puterea discreţionară.

Citeşte şi: Care este viziunea economică a celor doi candidaţi

Proiectul lui Mircea Geoană: „O singură Românie”

„De modul în care veţi alege conducătorul ţării vor depinde atât viziunea de dezvoltare a ţării şi viitorul nostru, al tuturor. Am venit cu un proiect pentru România. Am demonstrat că pot să-i unesc pe români şi acum în campanie. Propun un model economic şi de creştere care să nu mai depindă de speculaţile imobiliare, care să nu mai depindă de speculaţiile imobiliare, de creditul cu buletinul şi de fluctuaţiile pieţelor imobiliare”, a declarat Mircea Geoană, primul care a primit cuvântul în cadrul dezbaterii.

„Am un proiect pentru ieşirea din criză împreună cu coaliţia care mă sprijină acum. Sunt garaţia că România va reveni la stabilitatea politică. Guvernul Johannis va deveni o certitudine după alegeri. Am demonstrat în câteva zile că pot coagula în jurul meu partide şi oameni care păreau pe poziţii ireconciliabile”, a mai afirmat Geoană, care l-a invitat pe Traian Băsescu să nu folosească atacuri la persoană în cadrul dezbaterii.

UPDATE 1
Proiectul lui Traian Băsescu: „O Românie în care nimeni să nu aibă imunitate”

Actualul preşedinte şi-a axat discursul pe referinţe către Ion Iliescu şi PSD - ca simboluri are întârzierii reformei şi pe succesul obţinut la referendumul privind reformarea parlamentului.

„România se află în faţa unei opţiuni: o opţiune puternică spre o societate modernă, sau poate fi opţiunea întoarcerii în timp prin revenirea la Cotroceni a PSD, a lui Iliescu, a lui Mircea Geoană. Propun o Românie în care, începând cu preşedintele, continuând cu miniştrii, parlamentarii şi alţi înalţi funcţionari, nimeni să nu mai beneficieze de imunitate, o Românie în care, pe primul loc să stea prioritităţile românilor şi nu priorităţile politicienilor, o Românie în care politicienii să-şi limiteze puterea discreţionară în gestionarea banilor publici”, a declarat Băsescu.

UPDATE 2
Băsescu: „Geoană e un om slab”

„Mircea Geoană este un om slab. Un om care trebuie să se bazeze pe personaje ca Vanghelie, Hrebenciuc, Patriciu sau Vântu. Domnul Geoană este şi un om care renunţă foarte uşor la principiile sale. A scris o carte în care face praf cota unică. Acum, cu partenerii liberali, propune cota unică. Când a avut dreptate Mircea Geoană?”, a declarat Traian Băsescu, întrebat fiind de ce nu l-ar vota pe Mircea Geoană.

UPDATE 3
Geoană: „Băsescu şi-a trădat toţi partenerii”

„Traian Băsescu a eşuat în toate promisiunile făcute. A promis acum 5 ani că vom trăi bine, şi economia e pe butuci. Şi-a trădat partenerii, aliaţii şi prietenii cu o nonşalanţă demnă de o soartă mai bună. Şi-a înjunghiat pe la spate partenerii. Nu s-a ridicat nicio clipă deasupra propriului interes. Nu a fost nici măcar o secundă preşedintele tuturor românilor, pentru a înţelege că această funcţie este o responsabilitate de a respecta partenerii”, a declarat Mircea Geoană, întrebat de ce nu l-ar vota pe Traian Băsescu.

UPDATE 4
Relaţia dintre preşedinte şi Guvern

Discuţiile pe tema relaţiei dintre preşedinte şi Guvern s-au ciocnit de inundaţiile din 2005. Băsescu a menţionat că rolul preşedintelui este să vegheze la buna-funcţionare a executivului, menţionând că a intervenit, pe lângă Guvern la inundaţiile din 2005.

Mircea Geoană a replicat că în prima etapă, atunci când au fost inundaţii în 2005, domnul Băsescu a considerat că soluţia sunt alegerile anticipate.

sursa:www.capital.ro

parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 20:52 by Dl. Calin and filed under | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov