Sapte nume noi in Boc 4


Afla totul despre noii ministri propusi pentru Guvernul Boc 4.

  • Ministerul Educatiei - Daniel-Petru Funeriu. Funeriu s-a nascut la 11 aprilie 1971, in Arad. Are si cetatenie franceza, vorbeste limbile engleza, franceza si germana, avand si cunostinte de japoneza, noteaza NewsIn. A absolvit, in 1994, European Higher Institute of Chemistry din Strasbourg, Franta, unde a obtinut titlul de inginer in chimie, specializarea chimie organica. Funeriu a fost asistent universitar la Universitatea Louis Pasteur din Strasbourg intre anii 1995 si 1998, apoi conferentiar, din 1998 pana in 1999, la College de France din Paris. A fondat, in 1994, Asociatia Studentilor Romani din Strasbourg, pe care a si condus-o, intre 1994 si 1998. In perioada 1999-2002, a fost cercetator stiintific la Scrips Research Institute din LaJolla, California, SUA, iar intre 2005 si 2006, s-a numarat printre membrii Consiliului Director al Asociatiei Ad-Astra. Daniel-Petru Funeriu este si team-leader in cadrul echipei Marie Curie Excellence de la Universitatea Tehnica din Munchen, Germania, si principal investigator in cadrul IGGSE (International Graduate School of Science and Engeneering)s de la aceeasi institutie. In 2007, a candidat la alegerile europarlamentare, fiind al patrulea pe lista PDL.

  • Ministerul Sanatatii - Cseke Attila. In varsta de 36 de ani, Cseke este senator, ales la scrutinul general din 2008 in colegiul uninominal 1 din Circumscriptia electorala nr. 5 Bihor. In perioada 2004-2005, a fost consilier local in cadrul consiliului local al municipiului Oradea. Cunoaste limba engleza - nivel de baza, potrivit biografiei de pe site-ul Senatului. Cseke detine un teren de 1.090 de metri patrati in Oradea, pe care l-a cumparat in 2006, si are conturi la mai multe banci, cu 7.516 euro si 147.157 de lei, conform declaratiei sale de avere din aprilie.

  • Ministerul Culturii - Kelemen Hunor. Kelemen Hunor este absolvent de Filosofie, a redactat emisiuni de radio si a lansat doua volume de versuri si un roman. In decembrie 1989, a fost co-fondator si redactor-sef adjunct al revistei culturale Jelenlét, iar ulterior a colaborat la revista cu acelasi profil Korunk. Experienta in radio a dobandit-o la Studioul Teritorial Cluj al Societatii Romane de Radiodifuziune, unde a redactat emisiuni politice si culturale. Kelemen este familiarizat cu ministerul pentru care a fost nominalizat, unde a mai ocupat postul de secretar de stat. Din 2000, este deputat UDMR din 2000 si membru in comisia pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa, iar din 2005, membru UDMR in Biroul Permanent al Camerei. Kelemen Hunor ocupa functia de presedinte executiv al UDMR din iunie 2007, iar pe 27 iunie 2009 a fost desemnat candidat la prezidentiale al acestei formatiuni politice. Nu este proprietar de terenuri, case sau autoturisme, iar in banca are un cont de 150.000 de lei, potrivit declaratiei sale de avere din iunie 2009.

  • Ministerul Agriculturii - Mihail Dumitru. Nascut in 8 iulie 1964, la Raul Alb, in judetul Dambovita, este doctor in Economie Agrara. Din august 1995 pana in ianuarie 2000 a fost manager de sector agricultura, dezvoltare rurala, securitatea produselor alimentare la Delegatia Comisiei Europene in Romania, iar pana in august 2006 a fost sef al Departamentului Agricultura si piata interna de la Delegatia CE. Din septembrie 2006 si pana in prezent a fost negociator-coordonator al Programului de dezvoltare rurala pentru Romania, la Comisia Europeana.

  • Ministerul Afacerilor Externe - Teodor Baconschi. Este un diplomat si teolog roman, care a indeplinit functia de consilier prezidential la Departamentul pentru Relatia cu Autoritatile Publice si Societatea Civila. In 1985 a absolvit Institutul Teologic Universitar din Bucuresti. In perioada 1986-1989 a lucrat ca Redactor la Editura Institutului Biblic si de Misiune al B.O.R. In anul 1990 devine Consilier la Ministerul Culturii. In acelasi an, obtine o bursa de studii pentru doctorat din partea Guvernului francez, studiind la Université de Paris-Sorbonne. Din 26 octombrie 2006, Teodor Baconschi detine functia de consilier prezidential la Departamentul pentru Relatia cu Autoritatile Publice si Societatea Civila. Din august 2007 este numit de catre Presedintele Romaniei ambasador extraordinar si plenipotentiar in Republica Franceza, iar in martie 2008, a fost numit in calitatea de ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Principatul Andorra si Principatul Monaco.

  • Ministerul Finantelor - Sebastian Vladescu. Sebastian Vladescu s-a nascut la data de 3 aprilie. A absolvit studii universitare la Facultatea de Comert din Academia de Studii Economice din Bucuresti (1983) si apoi studii postuniversitare in specializarea Piete de capital, investitii directe, organizate de Merryl Lynch USA (1997). La data de 22 august 2005, Sebastian Vladescu a fost numit in functia de ministru al fiunantelor in Guvernul Tariceanu, indeplinind aceasta functie pana la data de 5 aprilie 2007, cand Ministerul Finantelor a fost comasat cu Ministerul Economiei si Comertului. Ca urmare a reorganizarii Ministerului Economiei si Finantelor, Vladescu a fost numit secretar de stat cu relatiile internationale si trezorerie, transmite Wall-Street. Vladescu este membru in doua Consilii de Administratie respectiv Petrom S.A. si Upetrom S.A. De asemenea, este actionar la urmatoarele societati: PVB Euroconsulting S.R.L.; Boss Exim Trading Group S.R.L.; Boss Constructii si Consultanta S.R.L.; Hemat-Rom S.R.L.; Centrul Medical "Polimed"; Romanian Soft Company S.R.L., Climate Change S.R.L., Rapid Credit S.R.L.

  • Ministerul Muncii - Mihai Seitan. A fost consilierul lui Emil Boc din ianuarie 2009, ajungand secretar de stat dupa plecarea PSD de la Guvernare. Este specialist in legislatia pensiilor, fiind seful Casei Nationale de pensii intre 2005-2007, potrivit Zf. Este de profesie inginer, absolvind facultatea de Automatica si calculatoare din cadrul Institutului Politehnic Bucuresti in 1969. A fost consilierul lui Emil Boc din ianuarie 2009, ajungand secretar de stat dupa plecarea PSD de la Guvernare.


sursa:www.9am.ro
Posted on 11:42 by Dl. Calin and filed under , | 1 Comments »

1 comentarii:

achilianu spunea... @ 2 ianuarie 2010 la 19:44

Salut, continuam schimbul de link? Eu am trecut pe http://achilianu.ro . Daca da, te rog sa ma anunti si sa precizezi si numele cu care vrei sa te adaug in blogroll, daca nu precizezi, numele ramane acelasi. Multumesc...
sanatate...

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov