Antonescu: Daca dezvaluirile lui Rosca Stanescu sunt adevarate, Basescu ar trebui sa demisioneze

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat duminica, intr-o conferinta de presa la Piatra Neamt, ca presedintele Basescu ar trebui sa demisioneze daca dezvaluirile jurnalistului Sorin Rosca Stanescu despre afacerile familiei sale sunt adevarate.

"Eu n-am asumat nicio secunda nicio acuzatie care s-a facut, nici la adresa lui Mircea Basescu, nici a lui Traian Basescu, am spus doar ca astept de la presedintele Romaniei sa ne spuna clar deocamdata: <>. Asta mi se pare normal sa spuna, daca e asa. Sau daca nu e asa, normal ar fi sa demisioneze", a declarat Antonescu.
Jurnalistul Sorin Rosca Stanescu a scris, pe blogul personal ca fratele presedintelui Romaniei ar fi participat la o operatiune ultrasecreta de trafic international cu mari cantitati de explozibil.

De altfel, Rosca Stanescu precizeaza ca nu stie care a fost suma totala a castigului realizat prin aceasta afacere. Totusi, Stanescu spune ca Interpol Belgia a transmis, la 21 ianuarie 2009, o adresa catre Ministerului Administratiei si Internelor, Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala si Biroului National Interpol, prin care solicita investigarea lui Bakri Imad Abdul Reda, care este asociat al ROMAGRO CEREAL SRL Romania. Practic, Stanescu sustine ca Bakri Imad Abdul Reda, alias Imad Kebir, actionar al ROMAGRO CEREAL - cu 70%, prin intermediul acestei societati, ar fi jucat un rol important in finantarea miscarii Hezbollah si in aprovizionarea cu arme a acesteia. Tot el ar fi principalul importator de arme si echipament militar al organizatiei teroriste UNITA din Angola, prin intermediul Republicii Democratice Congo.

Jurnalistul mai afirma ca Traian Basescu ar fi fost informat de catre Directia Nationala Anticoruptie si SRI si a dispus incetarea oricaror actiuni si activitati desfasurate de Directia Generala de Informatii si Protectie Interna in acest caz.

Presedintele Traian Basescu a declarat sambata, la Bailesti, Dolj, ca va da un raspuns, legat de scandalul in care a aparut numele fratelui sau, intr-o declaratie publica, atunci cand va avea "o explicatie", transmite corespondentul NewsIn.

"Nu raspund in strada. Am promis ca voi face o declaratie publica cand voi avea o explicatie", a spus Basescu. "Eu fac declaratii romanilor. Deci, sa ne intelegem. Am promis ca voi face o declaratie publica. Am obligatia sa am o explicatie fata de romani, dar la momentul potrivit", a adaugat seful statului, dupa ce a fost intrebat daca evita sa faca declaratii in teritoriu pe acest subiect si prefera sa le faca la Bucuresti.

Administratia Prezidentiala a transmis, joi, precizari pe tema "speculatiilor privind transporturi ilegale de armament si legaturi cu organizatii teroriste", potrivit carora unii politicieni si persoane asociate acestora "desfasoara o campanie de discreditare sistematica a unor institutii ale statului".

"Presedintele Traian Basescu ii asigura pe romani ca institutiile statului au capacitatea de a gestiona problemele care tin de siguranta nationala. Presedintele Romaniei a fost informat de institutiile statului cu privire la speculatiile fara legatura cu realitatea lansate in aceste zile", se mai precizeaza in comunicatul Administratiei Prezidentiale remis joi Agentiei NewsIn.

In final, Presedintia anunta ca Traian Basescu va explica "la momentul oportun" ce se afla in spatele "manipularii politico-mediatice care vizeaza discreditarea statului".


sursa:www.wall-street.ro

parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 16:53 by Dl. Calin and filed under , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov