Primul bancher care anunta profit in crestere la sase luni

UniCredit Tiriac Bank a inregistrat un profit net de 181 milioane lei (42,79 mil. euro) in primele sase luni din acest an, ceea ce reprezinta o crestere anuala de 2% conform standardelor internationate de contabilitate (IFRS).

Institutia de credit carcterizeaza acest rezultat ca fiind foarte bun in contextul crizei economice si financiare.

Profitul operational al UniCredit Tiriac Bank a crescut cu 27% fata de anul trecut, ajungand la 316 milioane lei, pe baza unei cresteri de 18% a veniturilor si de doar 9% a cheltuielilor operationale. Nivelul solvabilitatii al bancii ramane peste 10%, iar nivelul profitabilitatii ramane ridicat.

Activele totale ale bancii au atins nivelul de 19,5 miliarde lei, in crestere cu 27% comparativ cu un an in urma.

Portofoliul de credite al UniCredit Tiriac Bank, inclusiv creditele externalizate la banca mama in valoare de 1 miliard euro, a crescut cu 16% fata de 30 iunie 2008, atingand 16,2 miliarde lei. Soldul depozitelor clientilor a crescut cu 66%, pana la 10,9 miliarde lei.

“Este important sa fim anticipativi si sa reactionam rapid in perioade de criza, pastrand un echilibru intre principalele prioritati de business. Ne-am concentrat pe cresterea nivelului lichiditatii si pe echilibrarea raportului intre credite si depozite, continuand creditarea si pastrand profitabilitatea la un nivel stabil. Acest lucru ne va permite sa traversam perioada de instabilitate economica. Managementul riscului si un bun control al activitatii de creditare sunt fundamentale pentru mentinerea trendului crescator al business-ului, astfel incat sa fim alaturi de clienti si in perioade mai bune”, a declarat Rasvan Radu, presedinte executiv al UniCredit Tiriac Bank.

Spre comparatie, BRD, a doua banca de pe piata romaneasca, a inregistrat in primul semestru al acestui an un profit net de 425 milioane lei (100,47 milioane euro), in scadere cu 17,4% fata de rezultatul obtinut in perioada similara a anului trecut.

De asemenea, grupul BCR a obtinut un profit net dupa impozitare si plata intereselor minoritare de 606,8 milioane lei, de asemenea in scadere, cu 20% fata de primul semestru din 2008.

Un alt jucator din banking care a anuntat o erodare a profitului este Raiffeisen Bank Romania. Filiala din Romania a grupului austriac a inregistrat un profit net de 52,6 milioane euro pentru primul semestru din 2009, in declin cu 28,9% fata de perioada similara a anului trecut.

sursa:www.wall-street.ro

parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 19:07 by Dl. Calin and filed under | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov