Basescu vs Basescu

Mircea Băsescu s-a retras din firma de armamentMircea Băsescu, fratele preşedintelui României, s-a retras din afacerea cu armament de miliarde de dolari la care era acţionar. Informaţia a fost confirmată de Romeo Oiţă, unul dintre acţionari.

Mircea Băsescu a semnat în această dimineaţă actele care prevăd cesionarea pachetului de acţiuni pe care îl deţinea la firma Aircraft Defense and Security Exhibition SRL.

,Presedintele Traian Basescu a transmis in aceasta dimineata ca `` regreta ca un membru al familiei sale a fost actionar al unei firme cu activitati legate de domeniul militar susţine că a primit asigurări că firma nu a fost implicată în contracte cu produse militare şi i-a cerut lui Mircea Băsescu să renunţe imediat la calitatea de acţionar în firma respectivă", se arată într-un comunicat de presă remis de Administraţia

Traian Băsescu regretă că un membru al familiei este acţionar al unei firme cu profil militar

Preşedintele Traian Băsescu regretă că un membru al familiei sale este acţionar al unei firme cu activităţi legate de domeniul militar, susţine că a primit asigurări că firma nu a fost implicată în contracte cu produse militare şi i-a cerut lui Mircea Băsescu să renunţe imediat la calitatea de acţionar în firma respectivă, se arată într-un comunicat de presă remis de Administraţia Prezidenţială.

Potrivit jurnaliştilor de la Bursa, Mircea Băsescu s-a asociat cu şefii industriei de apărare, dar şi cu reprezentanţii unor mari companii americane din industria de armament şi tehnică militarã, unde activeazã în prezent chiar foşti înalţi ofiţeri NATO şi US Army.

Asociaţi în firma Desintco sunt Romeo Oiţă, cu 30%, preşedintele Patronatului Serviciilor de Securitate, Cristian Geamănu, cu 30%, vicepreşedinte pe Europa de Est al General Defence Co USA, generalul în rezervă Ion Eftimie Sandu cu 5%, fost locţiitor al şefului Departamentului de Armament din MApN, Mircea Băsescu, cu 30%, şi Maria Cristian Cazacu,cu 5%, fiica lui Aurel Cazacu, fost şef al Romtehnica, preşedinte Romarm şi director în Ministerul Economiei pe probleme ale industriei.

Aurel Cazacu este cel care a cel care a negociat şi a finalizat în 2002 contractul privind achiziţionarea fregatelor britanice. Companiile americane ale căror interese sunt reprezentantate de noua firmă sunt Navigator Development LLC, compania mamă a Navtech LLC şi General Defense Corp USA.

În această situaţie, preşedintele Traian Băsescu se află într-un conflict de interese

Ziarul Bursa menţionează că în calitate de preşedinte, Traian Băsescu este şi şef al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, organism care aprobă, printre altele, şi programele de achiziţii cu armament şi tehnică militară ale Ministerului Apărării Naţionale.

Aurel Cazacu, în prezent director în Ministerul Economiei, a declarat joi seara, la Realitatea TV, că o va retrage pe fiica sa din afacere.
"Când Oiţă a considerat să-mi spună că vrea să introducă şi firma fiicei mele în ceva legat de programul Grifon, eu am spus imediat că fata mea iese de acolo, pentru că apărea un conflict de interese", a afirmat Cazacu.

Fratele lui Traian Băsescu, implicat într-o afacere cu armament de miliarde de dolari

Preşedintele Traian Băsescu se află într-un conflict de interese, pentru că fratele său este jucător în industria de armament, potrivit ziarului Bursa. Jurnalişti de la Bursa au scris că, de două luni, Mircea Băsescu s-a asociat cu şefii industriei de apărare, dar şi cu reprezentanţii unor mari companii americane din industria de armament şi tehnică militarã, unde activeazã în prezent chiar foşti înalţi ofiţeri NATO şi US Army.

Controversata lume a afacerilor cu armament şi tehnică militară a ajuns până la uşa familiei preşedintelui României, Traian Băsescu, riscând sã-l aşeze pe şeful statului în cel mai grav conflict de interese de la preluarea mandatului, în decembrie 2004, comentează jurnaliştii de la Bursa.

Ca preşedinte al României, Traian Băsescu este şi şeful Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, organism care aprobă, printre altele, şi programele de achiziţii cu armament şi tehnică militară ale Ministerului Apărării Naţionale.

De două luni, fratele său, Mircea Băsescu, s-a asociat cu şefii industriei noastre de apărare dar şi cu reprezentanţii unor mari companii americane din industria de armament şi tehnică militară, unde activează în prezent chiar foşti înalţi ofiţeri NATO şi US Army.

Ziariştii de la Bursa spun că astfel, o agenţie de turism din Ilfov, s-a transformat peste noapte într-o posibilă platformă pentru una dintre cele mai mari afaceri din România: modernizarea Armatei Române.

Aurel Cazacu, în prezent director în Ministerul Economiei, a declarat la Realitatea TV că o va retrage pe fiica sa din afacere.
"Când Oiţă a considerat să-mi spună că vrea să introducă şi firma fiicei mele în ceva legat de programul Grifon, eu am spus imediat că fata mea iese de acolo, pentru că apărea un conflict de interese", a afirmat Cazacu.

sursa;www.realitateat.net
parteneri:www.reklama360.ro





Posted on 18:15 by Dl. Calin and filed under | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov