Petrom a gasit gaze si titei in Rusia

Testele sondei Lugovaya-1 confirma descoperiri atat de gaze, dar si de titei, iar productia inregistrata este de aproximativ 6.500 bep/zi din trei straturi.

Petrom, cel mai mare producator de petrol si gaze din Europa de Sud Est, confirma descoperiri atat de gaze, cat si de titei pe sonda de explorare Lugovaya-1. Sonda este inclusa in licenta Kamenski in regiunea Saratov (Rusia).

Sonda Lugovaya-1 a fost forata la o adancime de 3.882 m. Primele teste sunt foarte incurajatoare, aratand o rata de productie de peste 2.500 bbl/zi titei usor intr-unul dintre straturi; doua formatiuni de gaze au produs impreuna 550.000 mc/zi gaze precum si 75 mc/zi de condensat (4.000 bep/zi).

"Acest succes de explorare si in special ratele ridicate de productie sunt foarte incurajatoare si confirma conceptele dezvoltate in parteneriat cu colegii nostri din Rusia, de catre o echipa mixta de geologi”, spune Johann Pleininger, membru al Directoratului Petrom, responsabil pentru Explorare si Productie.

Petrom a intrat in Rusia in 2006 prin achizitia a unui pachet majoritar de 74,9% din Ring Oil Holding & Trading Ltd. si a explorat impreuna cu actionarul minoritar opt blocuri de explorare in regiunea Saratov, localizata la aproximativ 1.000 km sud-est de Moscova si doua in zona Komi, la aproximativ 1.200 km nord-est de Moscova.

Incepand cu 2006, Ring Oil a achizitionat, procesat si interpretat peste 6.000 km de date seismice 2D in aceste doua regiuni si a forat si testat patru sonde de explorare in licentele Saratov.

sursa:www.wall-street.ro

parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 20:11 by Dl. Calin and filed under , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov