Prima Zi a Marinei fara 'Comandant'

Anul acesta, Traian Basescu nu participa la sarbatorile dedicate Zilei Marinei de la Constanta, asa cum ne-a obisnuit. Seful statului se afla astazi la slujba de Sfanta Maria de la Manastirea Tismana, din judetul Gorj.

Vizita presedintelui coincide insa si cu balciul care are loc la marginea padurii Sarsori, situata la cativa kilometri de manastire. An de an, la 15 august, aici se strang mii de oameni si sarbatoresc Sfanta Maria. Tot aici va avea loc in acest sfarsit de saptamana Festivalul cantului si portului oltenesc "Tismana 2009", arata Realitatea.net.

Boc si Geoana asista la Manastirea Nicula la slujba de Adormirea Maicii Domnului

Nici ceilalti politicieni ai tarii nu au vrut sa participe la Ziua Marinei si au ales sa se afle astazi alaturi de credinciosii veniti la manastiri. Premierul Emil Boc si presedintele Senatului, Mircea Geoana, au ajuns in aceasta dimineata, la Manastirea Nicula din judetul Cluj, unde au asistat la slujba de Adormirea Maicii Domnului tinuta de IPS Bartolomeu, mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului.

Premierul impreuna cu mai multi lideri PDL din Cluj au parcurs pe jos cei aproximativ doi kilometri care despart satul de manastire. Odata ajuns la manastire, Boc s-a inchinat la Icoana Facatoare de Minuni si a luat loc alaturi de oficialitati la tribuna amenjata pentru oficiali. Printre cei prezenti se numara Mircea Geoana, ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, lideri clujeni din partea PDL si PSD, relateaza NewsIn.

La Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului au fost asteptati anul acesta in jur de 200.000 de credinciosi la Manastirea Nicula, care poarta hramul Sf. Maria.

Ziua Marinei la Constanta

Astazi Fortele Navale Romane au organizat pe faleza Cazino, in fata Comandamentului Flotei festivitatea dedicata Zilei Marinei Romane. Aceasta sarbatoare a fost deschisa cu intampinarea sefului Statului Major al Fortelor Navale si a oficialitatilor, potrivit Realitatea.net. Potrivit evz.ro, 1.500 de oameni participa la ceremonii si exercitii.

Autoritatile au mai pregatit pentru Ziua Marinei defilarea navelor si un concurs de formula 2 pe mare alaturi de demonstratii acvatice si jocuri marinaresti care se desfasoara in portul Tomis, in prezenta Zeului Neptun.

De asemenea, astazi la Constanta demonstratiile vor fi completate de un Mars al Muzicii Militare si alte spectacole de muzica si proiectii de filme documentare despre Fortele Navale.

sursa:www.9am.ro
parteneri:www.reklama360.ro


Posted on 12:44 by Dl. Calin and filed under , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov