PSD "loveste" in Udrea, Anastase si Pogea

Partidul a sesizat Parchetul pentru interceptari ilegale, fapt care o vizeaza si pe Anastase, a depus un denunt impotriva lui Pogea la Parchet pentru abuz in serviciu, fals si uz de fals si a cerut conducerii Camerei demararea verificarii lui Udrea in vederea inceperii urmaririi penale.

Udrea, acuzata de fapte "deosebit de grave"

Deputatul PSD, Dumitru Chirita a anuntat ca a trimis la Biroul Permanent si la Comisia juridica o sesizare in legatura cu trei fapte "deosebit de grave" care ar fi savarsite de ministrul Turismului, pentru a se verifica daca sunt indeplinite conditiile de cerere a incepere a urmaririi penale, relateaza NewsIn.

Social-democratul a precizat ca ministrul Elena Udrea s-ar face vinovata de instigarea salariatilor Ministerului Turismului la neprezentarea in fata Comisiei de ancheta, de netrimiterea documentelor solicitate de forul de ancheta, dar si de refuzul de a se prezenta la Comisie.

"De la momentul crearii Comisiei de ancheta, ministrul Turismului Elena Udrea a avut o atitudine de rea-credinta care a culminat cu aparitia publica, intr-o conferinta de presa, luni 17 august 2009, cand a afirmat ca aceasta Comisie actioneaza ilegal (...) In acelasi timp, la solicitarea Comisiei de ancheta privind inaintarea unor inscrisuri, ministrul Turismului a refuzat inaintarea acestora, mintind public ca toate actele solicitate au fost inaintate", se arata in sesizarea semnata de deputatii PSD Aura Vasile, Nicoale Banicioiu, Dumitru Chirita, Georgian Pop si Robert Negoita.

Astfel, deputatii PSD solicita Biroului Permanent al Camerei sa transmita Comisiei juridice sesizarea pentru demararea procedurilor pentru efectuarea de verificari in vederea inaintarii catre Parchetul General a acordului pentru inceperea urmaririi penale impotriva ministrului Turismului.

Pogea si Anastase, "in oala" cu Udrea

Deputatii PSD din Comisia Udrea au depus la PICCJ un denunt impotriva ministrului Finantelor Gheorghe Pogea,in care solicita efectuarea de acte premergatoare impotriva acestuia si inceperea urmaririi penale a persoanelor care au dispus sustragerea din Parlament si modificarea unor acte inregistrate.

In denuntul depus de social-democrati la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, adresat procurorului general, se solicita "stabilirea conditiilor in care, de la Parlamentul Romaniei, au fost luate acte inregistrate, au fost modificate si readuse doar in forma modificata, fara acordul Comisiei de ancheta", dar si "implicarea dlui Gheorghe Pogea, ministru al Finantelor, in savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu, fals, uz de fals, sustragere de inscrisuri" .

Sesizarea este semnata de deputatii PSD Aura Vasile, Nicolae Banicioiu, Dumitru Chirita, Georgian Pop si Robert Negoita si a fost depusa in temeiul articolului 223 din Codul de procedura penala.

Persoanele vizate de denunt sunt cele care, potrivit documentului, "au dispus la data de 19 august 2009, la solicitarea ministrului Turismului Elena Udrea, scoaterea din incinta Parlamentului a lucrarii inregistrate sub nr. 5043, care au modificat aceasta lucrare la solicitarea ministrului Finantelor Gheorghe Pogea si au dispus reinregistrarea lucrarii modificate".

Ministerul de Finante a transmis, pe 19 august, o "completare" Comisiei de ancheta in cazul Udrea in care precizeaza ca modul in care MT a constituit planul de achizitii are baza legala.

Tot Dumitru Chirita, a anuntat in plenul Comisiei de ancheta ca reprezentantii PSD in Comisie au depus un "denunt" la Parchetul de pe langa ICCJ pentru "a incepe urmarirea penala impotriva acelora care au efectuat interceptari in mod ilegal".

Chirita a precizat ca denuntul o priveste si pe Roberta Anastase, presedintele Camerei Deputatilor. "Nu putem sa lasam sa treaca cu vederea faptul ca deputatii din Parlamentul Romaniei au fost interceptati, ca sa citez din documentele elaborate de doamna ministru Elena Udrea, si aceste fapte sa ramana nepedepsite, iar organele de cercetare penala sa nu-si faca datoria", a afirmat deputatul PSD.

"Am formulat un alt denunt la Parchetul de pe langa ICCJ pentru a incepe urmarirea penala impotriva acelora care au efectuat aceste interceptari in mod ilegal, si in acest context, denuntul nostru o vizeaza si pe doamna presedinte Roberta Anastase, care nu a dispus masurile necesare pentzru ca sa clarifice situatia si s-a rezumat doar la a face o ancheta administrativa al carei rezultat a fost ca nimeni din Camera Deputatilor nu a facut aceasta interceptare sau inregistrare. In opinia noastra avea obligatia sa continue acest demers inclusiv prin a sesiza organele de cercetare penala", a declarat Chirita.
sursa:www.9am.ro
parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 18:11 by Dl. Calin and filed under , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov