Tranzactie de 7,8 mld. $: PepsiCo isi cumpara imbuteliatorii

PepsiCo, al doilea producator de bauturi racoritoare din lume, a incheiat un acord de preluare a imbuteliatorilor sai Pepsi Bottling Group si PepsiAmericas, intr-o tranzactie evaluata la 7,8 mld. dolari, informeaza Reuters.

PepsiCo a anuntat ca va oferi 36,5 dolari pe actiune pentru Pepsi Bottling, respectiv 28,5 dolari/actiune pentru PepsiAmericas. Oferta actuala de preluare este mai mare cu 1,8 mld. dolari fata de cea initiata si respinsa in luna aprilie a acestui an.

PepsiCo detine deja participatii considerabile in cadrul celor doi imbuteliatori. Cumpararea celor doua companii este asteptata sa genereze o cresterea a castigurilor cu 15 centi/actiune si poate crea economii anuale inainte de taxe de peste 200 milioane dolari.

Tranzactiile acorda grupului PepsiCo, care produce Pepsi, Gatorade si Tropicana, controlul asupra aproximativ 80% din vanzarile sale pe piata din America de Nord.

In urma anuntului, actiunile PepsiBottling au crescut cu 7,2%, pana la 36,05 dolari, in timp ce actiunile PepsiAmericas au raportat un avans de 7,4%, pana la 28,10 dolari.

PepsiCo a anuntat o scadere a profitului net la 719 milioane dolari pentru anul trecut, fata de 1,26 mld. dolari in 2007, ca urmare a deprecierilor de active si a costurilor de restructurare.


sursa:www.wall-street.ro

parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 20:04 by Dl. Calin and filed under , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov