Basescu: In Romania nu exista o politica de discriminare a romilor

Presedintele Traian Basescu a declarat, aseara, la Sinaia, la Festivalul Romani Kultura, ca in Romania nu exista o politica de discriminare a romilor, transmite postul Realitatea Tv.
Seful statului a facut aceasta declaratie dupa ce a fost intrebat cum comenteaza incidentul de concertul Madonnei, cand artista a fost huiduita dupa ce a spus ca a aflat ca romii din Estul Europei sunt discrminati. Presedintele a admis, insa, ca exista unele probleme, dand drept exemplu cazurile de conflicte dintre romi si comunitatile de maghiari sau romani din diferite zone, scrie NewsIn.

Presedintele a sosit la Sinaia la volanul Loganului sau impreuna cu sotia sa, Maria. El s-a plimbat in Parcul Dimitrie Ghica printre tarabele mestesugarilor veniti la manifestare de unde a cumparat un medalion, a vorbit cu oamenii si si-a facut fotografii cu ei. De la o vanzatoare, presedintele a primit un vechi banut de argint.

Presedintele a avut si o scurta intalnire cu reprezentantii romilor aflati la festival, carora le-a spus ca romii ar trebui sa-si trimita copiii la scoala, afirmand ca acesta este o sansa pentru ei. Dupa aceasta intalnire seful statului s-a retras la o terasa impreuna cu sotia sa si cu primarul Sinaiei, Vlad Oprea, plecand insa dupa aproximativ un sfert de ora.

Festivalul Romani Kultura se desfasoara la Sinaia, Parcul "Dimitrie Ghica", timp de trei zile. Festivalul este organizat de Centrul National de Cultura a Romilor (CNCR) - Romano Kher si Primaria Sinaia. In cele trei zile, de vineri pana duminica seara, vor fi prezentate publicului costume traditionale, dansuri tiganesti, concerte sustinute de Viorica si Ionita din Clejani si taraful "Grigoras Dinicu, vor fi proiectate filme cu tematica roma, expozitii de fotografie, sculptura si pictura. De asemenea, se va amenaja un cort traditional, unde va fi reconstituita viata in satra.
Pentru organizarea festivalului Ministerul Culturii a alocat 20.000 de euro.
sursa:www.9am.ro
parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 17:10 by Dl. Calin and filed under , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov