Alesii locali din Miercurea Ciuc i-au intors spatele presedintelui












Liderii maghiarilor din Secuime si-au declarat ieri deschis ostilitatea fata de pre sedintele Traian Basescu. Initiativa sefului statului de a sarbatori la Miercurea Ciuc Ziua Drapelului s-a lovit de absenta de la ceremonie a majoritatii alesilor locali de etnie maghiara.

Ca scuza a absentei in bloc, viceprimarul Antal Attila a avertizat, dinaintea venirii prese dintelui, ca la ora ceremoniei primarul si viceprimarii vor fi prinsi intr-o sedinta de consiliu local.

Delegata sa stea alaturi de Basescu a fost, potrivit Mediafax, o secretara care a anuntat si ea insa, in ultimul moment, ca nu mai poate ajunge. Singurul etnic maghiar cu functie la nivel local a fost seful Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor.

"Politicienii maghiari gresesc"


"Politicienii maghiari au facut doua lucruri urate", s-a plans Basescu dupa ceremonie, reprosandu-le liderilor UDMR pe de-o parte ca nu respecta o sarbatoare nationala, pe de alta parte ca "au incercat sa convinga ca este o demonstratie de forta".

Cu o zi inainte, primarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert, se de clara total dezinteresat de vizita presedintelui pe care l-a sustinut mult timp. "Mi-a demonstrat ca nu ai ce sa te astepti la el. La toamna imi gasesc alt candidat, ca mi-au ajuns cinci ani", spunea el in presa de limba maghiara.

Totodata, deputatul UDMR Attila Korodi acuza un "proces de militarizare" a Secuimii.

"Cred ca politicienii maghiari gresesc. Trebuie sa stim un lucru fundamental: ca sa primesti respect trebuie sa respecti. Ei trebuie sa stie ca, de cate ori vor fi zile nationale ale Ungariei, pe care ei le sarbatoresc, eu voi incerca sa fiu aici, din respect pentru ceea ce ei respecta", a replicat Basescu.

Liderul UDMR, Marko Bela, i-a raspuns lui Basescu: "Politicienii maghiari au o alta interpretare in cazul unor sarbatori".

sursa:
www.evenimentulzilei.ro
parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 12:25 by Dl. Calin and filed under , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov