Băsescu a mulţumit BOR pentru eforturile făcute în menţinerea românismului din "jurul ţării"



Preşedintele Traian Băsescu a mulţumit, duminică, Bisericii Ortodoxe Române, în discursul rostit din faţa altarului la ceremonia de întronizare a PS Vincenţiu, episcop ales al Sloboziei şi Călăraşilor, pentru eforturile făcute în menţinerea românismului în regiunile din "jurul frontierelor ţării".

"Vreau să mulţumesc pentru efortul pe care Biserica Orotodoxă Română îl face pentru a menţine românismul în din jurul ţării pentru a-i menţine legaţi de strămoşii lor şi de cultura lor. Am convingerea că parteneriatul dintre statul român şi Biserica Ortodoxă Română pentru ca românii din jurul frontierelor ţării să devină cetăţeni ai Uniunii Euroepene prin intrarea ţărilor lor în UE", a spus Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a participat, duminică, la Slobozia, la ceremonia de întronizare a Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, episcop ales al Sloboziei şi Călăraşilor, care va fi oficiată de către Patriarhul Daniel, la Catedrala "Înălţarea Domnului".

La ceremonie au mai fost prezenţi europarlamentarii Gigi Becali şi Corneliu Vadim Tudor, alături de Codrin Şefănescu, Marius Marinescu (PRM), liberalul Dan Motreanu şi democrat-liberalul Vasile Blaga.

Potrivit site-ului Patriarhiei , Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a sosit încă de sâmbătă la Slobozia, fiind întâmpinat de sute de preoţi şi credincioşi. El a venit însoţit de Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcop ales al Sloboziei şi Călăraşilor.

Cu acest prilej, la Catedrala episcopală "Înălţarea Domnului" din Slobozia a fost oficiată o slujbă de Te Deum. În cuvântul rostit, Patriarhul Daniel a mulţumit celor prezenţi pentru primirea făcută.

După aceea, episcopului i-au fost prezentate reşedinţa episcopală şi Centrul social "Damaschin Episcopul".

Sâmbătă seară, Patriarhul Daniel împreună cu Episcopul Vincenţiu şi cu Episcopul Mihail al Episcopiei Ortodoxe Române a Australiei şi Noii Zeelande au vizitat Muzeul Agriculturii din Slobozia şi biserica de lemn aflată în incinta acestui muzeu.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a ales, în 18 iunie, pe Vincenţiu Ploieşteanul Episcop al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor.

Pentru acest post a mai candidat şi Varsanufie Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor. Ambii candidaţi au fost propuşi Sfântului Sinod de către Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei în consultare cu Adunarea eparhială a Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor.

În urma votului, Episcopul Vincenţiu (Grifoni) a obţinut 39 de voturi, iar Episcopul Varsanufie Prahoveanul a obţinut 7 de voturi din totalul de 46 de voturi valabil exprimate, menţionează site-ul Patriarhiei.

sursa:www.mediafax.ro

parteneri:www.reklama360.ro

Posted on 15:23 by Dl. Calin and filed under , , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov