Peste 17.000 de salariati de la CFR Marfa au primit numai jumatate din lichidarea pe luna mai



Liderii de sindicat din sistemul feroviar acuza conducerea CFR Marfa ca plateste salariile numai sefilor si birocratilor. „Directia economica de la CFR Marfa plateste salariile pe ochi frumosi. Tot personalul de conducere si salariatii din sistemul central au luat banii”, ne-a declarat vicepresedintele Federatiei Nationale Feroviare Miscare Comercial (FNFMC), Gheorghe Sultana. Directorul CFR Marfa, Calin Gratian spune ca „de joi seara a inceput sa se plateasca lichidarea pe luna mai”. Angajatii CFR Marfa ameninta cu proteste pentru ca nu si-au primit banii pe luna mai. „In data de 14 iunie ar fi trebuit sa primim lichidarea pe luna mai. Am primit numai 50% din aceasta. Salariatii de la CFR Marfa au primit numai 75% din leafa pe luna mai”, ne-a explicat vicepresedintele FNFMC, Gheorghe Sultana. Liderul de sindicat a cerut ajutor din partea statului prin capitalizarea CFR Marfa si prin garantarea unui imprumut bancar contractat anul trecut. „Respingem propunerea administratiei de reducere a timpului de munca cu 40%. Nu acceptam nici o forma de concediere colectiva fara protectie sociala reala”, a mai spus Gheorgha Sultana.

Calin Gratian: „Ceferistii vor primi lichidarea pâna la sfârsitul zilei”

Directorul general al CFR Marfa, Calin Gratian, ne-a declarat ca salariatii vor primi lichidarea pe luna mai pâna la sfârsitul zilei. „Lichidarea pe luna mai se va plati pâna la sfârsitul zilei. O plata s-a facut deja prin Bancpost, iar cealalta se va face prin Raiffeisen Bank, pâna la sfârsitul zilei, desi plata trebuia sa se faca pâna la 2 iulie”, a spus directorul CFR Marfa. El a recunoscut ca angajatii de la CFR Marfa nu isi vor primi la timp avansul pe luna iunie. „Avem de platit un credit de circa 20 de milioane de euro pe an. Vom intarzia cu plata avansului pe luna mai cu circa o saptamana. Vor exista intarzieri cu plata salariilor”, a spus directorul general al CFR Marfa.


ANRE cere reducerea pretului la energia electrica pentru CFR

Petru Lificiu, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), a declarat ieri ca se lucreaza la nivelul mai multor institutii si companii pentru gasirea unor solutii de rezolvare a situatiei de la CFR. “Am avut deja o intalnire in care ni s-a dat termen ca astazi (ieri - n.r.) sa prezentam solutii pentru rezolvarea situatiei din CFR. ANRE va prezena 8 variante. Cea mai simpla ar fi reducerea pretului la producator, mentinerea marjei la utilizator, iar din diferenta astfel obtinuta sa fie acoperite datoriile acumulate de companie”, a detaliat Lificiu.

sursa:www.gandul.ro
parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 12:43 by Dl. Calin and filed under , , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov