Tatiana Popa, noul consul general al României la Cernăuţi



Consulatul României la Cernăuţi are un nou consul general în persoana Tatianei Popa, interimatul fiind deţinut, timp de câteva luni, de Dorin Popescu, transmite Agerpres.

Tatiana Popa este al treilea consul general al României la Cernăuţi, după Ilie Ivan şi Şerban Săndulescu, şi a fost învestită oficial în funcţie vineri, când s-au împlinit şi zece ani de înfiinţarea Consulatului general de la Cernăuţi.

La festivitatea de învestire au fost prezenţi şi au susţinut alocuţiuni reprezentanţi ai administraţiei locale şi regionale Cernăuţi, oameni de cultură şi din mediul academic din Cernăuţi şi Suceava. Totodată, a fost prezent preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi înalţi prelaţi reprezentanţi ai bisericilor ortodoxe din cele două ţări.

Ambasadorul României la Kiev, Traian Laurenţiu Hristea, prezent la ceremonie, a declarat că MAE a trimis la Cernăuţi, în persoana Tatianei Popa, ''un diplomat de nota zece''.

Hristea a rugat să i se acorde noului consul toată încrederea, susţinerea şi cooperarea pentru îndeplinirea mandatului său de promovare a relaţiilor bilaterale româno-ucrainene în partea frontierei din zona Cernăuţi.

''Sunt convins că, împreună cu autorităţile locale din această regiune şi din celelalte regiuni aflate în sfera de competenţă a Consulatului general al României de la Cernăuţi, împreună cu autorităţile centrale din Ucraina, dar şi cu cetăţenii Ucrainei de această parte a frontierei, putem să contribuim la lansarea unor relaţii extraordinar de calde în plan interuman, transfrontalier şi bilateral, în spiritul valorilor europene către care România şi Ucraina se îndreaptă'', a spus Hristea.

sursa:www.adevarul.es

parteneri:www.reklama360.ro

Posted on 15:01 by Dl. Calin and filed under , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov