Primarii PNL, suspectati de blat cu PDL



Primarii si viceprimarii liberali din judetul Vaslui au fost pusi de presedintele interimar al organizatiei, senatorul Cristian David, sa declare, pe propria raspundere, ca nu vor parasi partidul. Totul in prezenta primvicepresedintelui PNL, Ludovic Orban, care a vrut sa se asigure ca cei vizati nu vor bate palma cu democrat-liberalii.

Agitatia de la Vaslui a fost provocata de plecarea din partid, cu destinatia PDL, a fostului sef al organizatiei locale, deputatul Dan Marian. Semnarea apelului s-a produs joi seara, dupa ce, in seara precedenta, Dan Marian a avut o intalnire cu o parte dintre primarii si viceprimarii liberali din judet la un restaurant din zona Barladului.

Cum se pierd alegerile la tara

Cazul de la Vaslui nu este unul izolat, liderii PNL afirmand ca, si in alte judete, primari ai partidului au fost contactati de reprezentanti ai PDL sau PSD pentru a face "blat" cu formatiunile aflate la putere.

Legea pedepeste traseismul politic al primarilor cu pierderea mandatului. Din acest motiv, metodele folosite, mai ales in zona rurala, merg in alta directie decat inscrierea oficiala in PSD sau PDL. "Primarilor contactati, li s-a cerut, in general, sa nu traga pentru partid in campanie pentru eu roparlamentare si, in schimb, vor primi bani de la buget", afirma lideri ai PNL.

Liberalii sunt nemultumiti pentru ca au descoperit ca exista comune unde au primari, dar partidul a luat sub 10% la euroalegeri.

Precedentul "Pinalti"

Nu ar fi pentru prima data cand unii dintre edili lucreaza pentru alt partid decat cel din care fac parte oficial. Primarul din Piatra- Neamt, Gheorghe Stefan "Pinalti", a fost un veritabil deschizator de drumuri. In timp ce era primar PNL, el era cu sufletul alaturi de PDL si chiar a participat la cateva sedinte ale conducerii centrale ale democrat-liberalilor.

sursa:
www.evenimentulzilei.ro
parteneri:www.reklama360.ro

Posted on 12:30 by Dl. Calin and filed under , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov