Unul din sase oameni va suferi de foame pana la sfarsitul anului 2009


http://www.agenda.md/uploads/967434240_copy_of_foamete.jpg

Potrivit unui raport al ONU, va fi depasit pragul de peste un miliard de oameni ce sufera din cauza foamei, un nou record istoric. Astfel, pana la sfarsitul anului 2009, unul din sase oameni va suferi de foame. Principalul motiv al subnutritiei este criza mondiala si nu rezultatul recoltelor sau a secetei. Din cauza crizei, accesul la hrana al oamenilor saraci s-a redus substantial.
Majoritatea persoanelor subnutrite traiesc in tari in curs de dezvoltare din Asia si Africa. Se estimeaza ca aproximativ 642 milioane de oameni de pe aceste doua continente sufera de inanitie.
"Daca liderii mondiali nu raspund (la aceasta situatie n.r.) prin a asigura tuturor oamenilor accesul la o nutritie adecvata si accesibila, suntem in pericolul de a pierde o intreaga generatie in lupta contra malnutritiei si disperarii", a declarat Josette Sheeran director al World Food Program.
Conform estimarilor, in 2030 necesarul de alimente in lume va creste cu peste 50%, in conditiile in care terenurile arabile sunt extrem de solicitate. Schimbarile climatice determina o cerere din ce in ce mai mare de biocombustibili si face necesara impadurirea masiva. De asemenea, resursele de apa sunt din ce in ce mai scazute.

sursa:Antena3
parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 16:19 by Dl. Calin and filed under , , , , , | 1 Comments »

1 comentarii:

Dl. Calin spunea... @ 20 iunie 2009 la 16:23

nu imi vine sa cred....oare asa sa fie!?

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov