Dacia vrea să-și mărească gama de mașini de la cinci la opt modele

Incepând cu anul 2010, Dacia ar putea scoate pe piață un model SUV 4X4, un monovolum și o berlină de clasă medie-superioară.

În plină criză economică, Dacia intenționează să-și crească gama cu încă două sau trei modele de mașini de preț mic.
Preşedintele Consiliului de Administraţie al Dacia, Jacques Chauvet, a declarat într-un interviu apărut astăzi în cotidianul francez ”La Tribune” că Dacia intenționează să lanseze în anul 2010 un model SUV 4X4 precum și un monovolum și o berlină de clasă medie-superioară. Chauvet a mai precizat că se vor construi automobile ”mai sportive” dar ”cu condiția să fie conservat modelul de preț mic”

El a ținut să amintească faptul că la construirea unei mașini Dacia se folosesc aproximativ 1.400 de piese, cu mult mai puține decât cele 5.000, folosite la fabricarea altor automobile. De asemenea, el a mai precizat că salariile din România sunt de 7-8 ori mai mici decât în Europa Occidentală, iar costurile de distribuire sunt la jumătate față de cele ale mărcii Renault.

Odată cu renovarea modelelor Logan și Sandero, conform lui Chauvet, vor fi reduse costurile de achiziționare a unei mașini cu ”câteva sute bune de euro”. El a mai afirmat că viitoarea fabrică din Tanger (Maroc), prevăzută să fie inaugurată în 2012, va avea costuri similare cu cele din România.

Chauvet este de părere că profitul de 15 milioane de euro pe care Dacia l-a avut anul trecut va fi depășit anul acesta. La baza mărturiilor sale stau cifrele înregistrate în prima parte a acestui an. În primele cinci luni, vânzările Dacia a crescut cu 15% față de perioada similară a anului trecut.

În anul 2008, s-au vândut 510.000 de mașini Dacia (sub propria marcă sau a Renault), ceea ce a însemnat o creștere semnificativă față de 2007, când au fost comercializate doar 367.000 de mașini.

sursa:www.adevarul.es

parteneri:www.reklama360.ro

Posted on 14:38 by Dl. Calin and filed under , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov