Toata lumea isi ``face de cap in facultate``..?!


Mi se spune sa incep aceste randuri cu zicala lui Mircea Badea… Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul! Ma gandesc din ce in ce mai mult la faptul ca in tara asta poti face orice fara sa fii tras la raspundere pentru faptele tale, ca ni se respecta drepturile din ce in ce mai putin si ca nu exista dreptate. Sunt studenta in cadrul facultatii de Arhitectura si Urbanism Spiru Haret si ma confrunt, ca si alti colegi – foarte multi, as putea spune chiar mii – cu situatii incredibile! Ne lipsesc note din catalog, de la examene, proiecte, schite sau proiecte de verificare! Ni s-a oferit o explicatie foarte vaga si am fost tratati cu tipete si usi in nas din partea doamnei secretare Ligia! Am aflat mai tarziu ca toate cataloagele au fost inlocuite cu altele noi si ca doamna secretara Ligia a facut greseli in copierea notelor dintr-un catalog in altul. Totusi… mi se pare imposibil sa “greseasca” chiar atat de mult, sa “uite” sa treaca atatea note! Cum v-am spus suntem sute de studenti din toti cei 6 ani care ne aflam in aceasta situatie! Multi studenti sunt de parere ca aceste “gafe” de transcriere au fost facute intentionat pentru a nu beneficia de burse. Si desi exista cataloagele vechi secretara refuza sa le caute in arhiva, obligandu-ne sa platim foarte multe restante si sa dam din nou examene si proiecte pe care de altfel le-am luat la momentul respectiv. In fiecare zi aflam tot mai multe lucruri din ce in ce mai absurde! Nu ni se recunosc notele din carnet chiar daca sunt semnate de profesor la data sustinerii examenului. Au fost profesorii la secretariat cu carnetele noastre cu notele semnate la data sustinerii examenelor si secretara nu a fost de acord sa treaca notele spunandu-le ca acele note nu mai sunt valabile!! Daca nici macar profesorii nu au autoritate iar confirmarile lor referitor la prezenta noastra la examene, precum si notele semnate de acestia nu au nici o relevanta atunci noi chiar nu putem face nimic! Ni se incalca orice drept constitutional, de fapt in aceasta institutie studentul nu are nici un drept! Suntem ca niste sclavi torturati de o secretara cara modifica in fiecare zi regulamentul facultatii. Toti suntem indignati de aceasta situatie si totusi nu putem face nimic. S-au facut sute de cereri la decan, plangeri dar nu s-a rezolvat nimic. Si daca vrei sa treci anul esti nevoit sa platesti zeci de restante si sa refaci proiecte sau daca esti mai norocos doar cateva, si daca scapi doar cu restante la examene si nu si la proiecte atunci te consideri cu adevarat norocos! In aceasta situatie ne aflam aproape toti studentii Facultatii de Arhitectura si Urbanism Spiru Haret din Bucuresti si suntem convinsi ca si la celelalte facultati din cadrul acestei institutii exista probleme de acest gen. Va scriem in speranta ca ne veti ajuta sa ne facem dreptate, ca ne veti face vocea auzita si ca poate doar cu ajutorul vostru ni se vor respecta drepturile de student in aceasta institutie!

Va multumim!
Studentii Facultatii de Arhitectura si Urbanism Spiru Haret Bucuresti

sursa:www.presaonline.ro
parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 13:15 by Dl. Calin and filed under , , , | 2 Comments »

2 comentarii:

oana spunea... @ 25 iunie 2009 la 11:09

Tot ce se spune de rau despre aceasta facultate sa stiti ca este adevarat , nimeni nu ne respecta dar ei vor sa fie respectati. In aceasta facultate deciziile le ia secretara nu decanu nici prodecanu nici macar profesorii . Nu va asteptati sa ne ajute cineva pentru ca e vorba de foarte multe "pile" .
Cu nervii la pamant , a voastra colega de suferinta, anu 2

George spunea... @ 25 iunie 2009 la 11:23

Spiru Haret chiar este o facultate plina de idioti(profesori), o facultate de 2 lei, nu v-asi recomanda o astfel de facultate.
Caminul Spiru Haret este un camin plin de idioti(adica idioti de studenti), un camin care nu face decat sa te faca sa te lasi de facultate si sa te duci dracu la sapa.
Multumesc pentru intelegere.

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov