Magistratii i-au dat “dezlegare” lui Gigi Becali pentru a pleca la Strasbourg















Gigi Becali poate parasi tara potrivit deciziei de ieri a magistratilor Tribunalului Bucuresti, care au admis recursul declarat de omul de afaceri împotriva solutiei date de Judecatoria Sectorului 1 la începutul acestei saptamâni în procesul în care acesta solicita ridicarea controlului judiciar impus în dosarul în care este cercetat pentru lipsire de libertate.

Gigi Becali a declarat în fata instantei ca se considera discriminat, deoarece doi dintre bodzguarzii sai, implicati în rapirea hotilor care i-au furat masina, au scapat de controlul judiciar. El a mai spus ca s-a interesat în privinta presedintelui completului de judecata si a aflat ca este „un om drept, dar sever”. Judecatoria Sectorului 1 a apreciat ca l-ar privilegia pe Gigi Becali, daca i-ar ridica sau modifica acestuia obligatiile impuse. Magistratii Judecatoriei Sectorului 1 si-au motivat, ieri, decizia prin care i-au respins cererea formulata de patronul Stelei, prin care solicita ridicarea totala a controlului judiciar impus acestuia în dosarul în care este anchetat de Parchetul de pe lânga Tribunalul Bucuresti pentru lipsire de libertate, pentru a merge la Strasbourg ca sa-si ia în primire mandatul de europarlamentar. Judecatorii au apreciat, în motivarea deciziei data ieri publicitati, ca demnitatea de europarlamentar nu reprezinta un motiv temeinic, de natura sa justifice ridicarea sau modificarea controlului judiciar. „În calitatea de cetatean al României, inculpatul Becali George este dator sa respecte legile tarii. Potrivit Constitutiei României, nimeni nu este mai presus de lege, cetatenii fiind egali în fata legii si a autoritatilor publice”, au precizat magistratii.

Judecatoria Sectorului 1: „Becali ar fi privilegiat prin ridicarea interdictiilor”

„A considera ca odata obtinuta calitatea de europarlamentar, instanta trebuie sa ridice sau sa modifice obligatiile impuse acestuia de catre o instanta de judecata (prin control judiciar), ar însemna sa i se acorde privilegii, altele decât cele prevazute în Protocolul privind privilegiile si imunitatile Comunitatii Economice Europene (…)”, au apreciat magistratii. Ei mai precizeaza în motivarea deciziei de mentinere a interdictiilor ca, daca Gigi Becali a facut o cerere de eliberare sub control judiciar în momentul în care era în arest preventiv, dar înainte de data stabilita pentru desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European, „se presupune ca acesta si-a asumat obligatia de a respecta în totalitate interdictiile fixate de catre instanta în situatia admiterii cererii sale, indiferent de rezultate pe care partidul pe listele caruia s-a înscris urma sa le obtina”. Judecatoria Sectorului 1 a decis, pe 7 mai, sa îi ridice lui Gigi Becali interdictia de a parasi judetul Ilfov si Capitala doar pe durata campaniei electorale si numai în scopuri electorale, fiind obligat sa anunte fiecare deplasare cu 24 de ore înainte. Gigi Becali a fost retinut de procurori, pe 2 aprilie, potrivit Parchetului de pe lânga Tribunalul Bucuresti. Acuzat de savârsirea a trei infractiuni de lipsire de libertate în mod ilegal, Gigi Becali a fost, apoi, arestat preventiv, pe 3 aprilie, de catre magistratii Judecatoriei Sectorului 1. Acuzatiile de lipsire de libertate în mod ilegal i-au fost aduse lui Becali, dupa ce acesta i-a sechestrat pe cei care îi furasera masina, lasata nesupravegheata, pentru 10 minute, în luna ianuarie, cu cheile în contact.

sursa:www.gardianul.ro
parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 12:37 by Dl. Calin and filed under , , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov