Platim mai putin..?!


Un comunicat al Ministerului Finantelor arata ca Guvernul a adoptat toate actele normative necesare, in vederea reducerii prin eliminare sau comasare a 189 de taxe si tarife din domeniul nefiscal, pentru a veni in sprijinul mediului de afaceri.

Urmare a analizei punctuale realizate de Ministerul Finantelor Publice in colaborare cu ministerele de resort si autoritatile implicate in activitatea de evaluare a taxelor si tarifelor cu caracter nefiscal din Romania, au fost identificate si implementate propuneri de reducere a unui numar de 189 taxe/tarife, din totalul de 491 existente in prezent, ceea ce reprezinta un procent de 38,49%. Din totalul celor 189 de taxe/tarife, un numar de 42 au fost eliminate, restul fiind reduse prin comasare. Documentul poate fi consultat pe site-ul www.mfinante.ro.
Premierul Emil Boc a anuntat, la finalul sedintei de Guvern de miercuri, ca Executivul a desfiintat, redus sau comasat 189 de taxe dintre cele 491 existente. "42 dintre acestea au fost eliminate, iar restul au fost reduse sau comasate. Astazi (miercuri - n. red.) am finalizat acest proces", a declarat Boc. Primul ministru a explicat si ce inseamna acest lucru pentru cetateanul de rand: "Pentru cetatean, acest lucru inseamna o economie de timp, prin reducerea birocratiei, si in al doilea rand, o economie de bani pe care cetateanul o face. 75 mil. euro vor ramane, in total, pe un an intreg, in bugetul familiilor si cetatenilor din Romania, in urma reducerii sau desfiintarii acestor taxe", a explicat Emil Boc.
Potrivit comunicatului, au fost adoptate urmatoarele acte normative: 2 Ordonante de urgenta prin care se reduc 22 taxe/tarife; 2 Proiecte de hotarare de guvern prin care se reduc 21 taxe/tarife; 24 Ordine de ministru prin care s-au redus 142 de taxe taxe/tarife; 1 Decizie a presedintelui institutiei publice implicate (Casa Nationala de Pensii si alte Drepturi de Asigurari Sociale) prin care s-au redus 3 taxe/tarife; 1 Nota raport prin care s-a anulat un tarif (Inspectoratul General de Aviatie).
Mentionam ca prevederile de anulare sau comasare a respectivelor taxe si tarife intra in vigoare conform legii la data publicarii in Monitorul Oficial sau la data prevazuta in HG/OUG/Ordine de Ministru.

sursa:www.curierulnational.ro
Posted on 22:05 by Dl. Calin and filed under , , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov