Cine scapa de ratele pentru "Prima Casa"

Normele de aplicare a programului lasa o portita de scapare pentru cei care vor sa-si amane ratele si prezinta motive intemeiate.


Guvernul si-a pregatit terenul pentru a scapa anumite persoane de obligatia de a-si plati in termen creditul din programul "Prima Casa". Teoretic, daca un beneficiar al programului guvernamental nu isi plateste ratele timp de trei luni consecutiv, Fiscul ii transmite somatia de plata, dupa care ii pune poprire pe conturile bancare si il executa silit.

Insa regula nu se va aplica pentru toata lumea. Potrivit normelor de implementare a proiectului "Prima casa", publicate, ieri, in Monitorul Oficial, organele fiscale pot decide suspendarea temporara, partiala sau totala a executarii silite atunci cand debitorul aduce argumente suficient de puternice.

Actul normativ nu explica insa si care sunt motivele pe care le poate invoca debitorul ca sa-i fie amanata plata ratelor. Singurul indiciu, de altfel interpretabil, este "in cazul in care popririle infiintate de organul de executare silita genereaza consecinte sociale deosebite", conform normelor publicate.

Posted on 03:45 by Dl. Calin and filed under , , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov