Colina Motors: Declinul in vanzari, mai accentuat decat estimarile noastre








Cifra de afaceri a Colina Motors, dealer Ford si autovehicule utilitare Mercedes-Benz, reprezentant Brabus, precum si dealer de accesorii si componente tuning, a scazut cu 44% in primul trimestru din 2009, la cinci milioane de euro.

"In primul trimestru al anului 2009, am avut o cifra de afaceri de cinci milioane de euro, in scadere cu 44% fata de perioada similara a anului trecut, in care am avut afaceri de noua milioane de euro", a declarat directorul general al Colina Motors, Alexandru Pitigoi, citat de NewsIn.

Acesta a mai spus ca vanzarile de autovehicule Ford sunt preponderente in cadrul companiei, un procent de 36% din cifra de afaceri fiind dat de vanzarile autovehiculelor americane.

"Restul provine din service-ul Ford, din afacerile cu autovehicule utilitare Mercedes-Benz, vanzare si service, precum si de la divizia de accesorii si componente tuning, motorsport si echipamente sportive. Suntem reprezentantii in Romania ai marcii germane Brabus, dedicata tuningului de automobile Mercedes-Benz si Maybachsi detinem un atelier propriu in care se prepara autovehiculele de competitie”, a mai spus directorul general al Colina Motors.

Cat priveste segmentul autoutilitarelor, scaderea vanzarilor este mai pronuntata in comparatie cu cea a autoturismelor. "Vanzarile de utilitare sunt strict legate de productie, iar acest aspect a determinat o scadere mai accentuata decat la autoturisme", a mai spus oficialul Colina Motors.

Perioada de criza a determinat compania sa-si inghete planurile investitionale existe pentru acest an, dupa ce, in 2008, investitiile s-au cifrat la un milion de euro, bani ghidati in dezvoltarea parcului auto.

"Noi am prevazut o scadere a vanzarilor din acest an, insa, am constatat ca scaderea a fost mai accentuata. Nu credem ca piata auto isi va reveni brusc. Trendul ascendent va veni, insa in urmatoarea jumatate de an nu credem ca se va ajunge la nivelul inregistrat inainte", a precizat Alexandru Pitigoi.

In 2008, afacerile companiei au crescut cu 30% fata de 2007, la 43 milioane euro. In ceea ce priveste numarul de angajati ai companiei, Alexandru Pitigoi a mentionat ca, in prezent, Colina Motors are 172 de salariati si nu prevede disponibilizari.


sursa:www.wall-street.ro
parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 14:30 by Dl. Calin and filed under , , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov