Incendiu devastator în centrul Capitalei, sediul Alpha Bank de lângă Biserica Armenească a luat foc






Un incendiu a izbucnit la un bloc turn din Bucureşti. Flăcările au cuprins clădirea undeva în jurul orei 00.00 în noaptea dinspre vineri spre sâmbătă.



Incendiul de la clădirea Millenium Business Center, situată lângă Biserica Armenească din Capitală, a fost stins de pompieri în jurul orei 2.30, după aproape trei ore de luptă cu flăcările.

Aproximativ 20 de echipaje de pompieri au intervenit pentru a stinge incendiul, a declarat pentru NewsIn purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, Anca Onofrei.

Premierul Emil Boc, ministrul Culturii, Theodor Paleologu, primarul Capitalei Sorin Oprescu şi primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, au venit la locul incendiului pentru a vedea cum se desfăşoară operaţiunile de stingere a acestuia.

Clădirea în care a izbucnit incendiul, Millennium Business Center, situată lângă Biserica Armenească, la intersecţia străzii Armand Calinescu cu bulevardul Carol, este cotată drept cea mai înaltă construcţie pe structură de oţel din România. Millennium Business Center are peste 72 de metri înălţime, cu o structură compusă din patru subsoluri şi 18 etaje plus unul technic, având o suprafaţă totală construită de peste 25.000 de metri pătraţi şi este evaluată, potrivit datelor publicate în presă, între 30 şi 40 milioane de euro.

Clădirea a fost dată în folosinţă în toamna anului 2006. Construcţia clădirii s-a aflat în mijlocul unui scandal de presă, după ce reprezentanţii Bisericii Armenească au protestat în mod repetat, arătând că integritatea lăcaşului de cult era ameninţată de anvergura proiectului.

sursa:www.adevarul.ro

parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 14:08 by Dl. Calin and filed under , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov