Băsescu îi îndeamnă pe maghiari să se îndrepte spre armată



Preşedintele Traian Băsescu i-a îndemnat pe tinerii maghiari, vineri, la Miercurea Ciuc, să se îndrepte spre armată, subliniind că în România orice cetăţean are drepturi egale, indiferent de etnie.

Preşedintele Traian Băsescu, alături de ministrul Apărării, Mihai Stănişoară şi de alţi oficiali din MApN şi CSAT, a participat, vineri, la Miercurea Ciuc, la ceremonialul militar de Ziua Drapelului Naţional, înmânând, cu această ocazie, Drapelul de Luptă Batalionului 435 Logistic Ciuc.

"Nu este întâmplător faptul că azi am venit la Miercurea Ciuc. Este Ziua Tricolorului, iar cu ocazia acestui eveniment, în calitate de comandant suprem, am avut onoarea să înmânez Drapelul de Luptă Batalionului 435 Logistic Ciuc. Tricolorul nu este o invenţie modernă, nu este o invenţie a trecutului regim, tricolorul strânge în el toată simbolistica statului suveran, care îşi apără integritatea teritorială", a declarat preşedintele Traian Băsescu.

De asemenea, şeful statului a subliniat faptul că armata română niciodată nu va fi utilizată în timp de pace împotriva cetăţenilor proprii sau a cetăţenilor români de etnie maghiară. Băsescu a mai subliniat că s-ar bucura dacă tinerii cetăţeni români de etnie magiară s-ar îndrepta spre armată, având în vedere că în România orice cetăţean are drepturi egale, indiferent de etnie.

Băsescu: Românii nu trebuie să se simtă minoritari în propria ţară

Şeful statului a intrat pentru câteva minute în catedrala ortodoxă din Miercurea Ciuc, unde a fost întâmpinat de Ioan Selejan, arhiepiscopul Covasnei şi Harghitei. După discuţia cu Ioan Selejan, Traian Băsescu le-a transmis românilor din Harghita şi Covasna că nu trebuie să se simtă minoritari în propria lor ţară.

Înaltul prelat i-a prezentat preşedintului istoria lăcaşului de cult, ridicat în perioada interbelică prin grija primului patriarh al României, Miron Cristea, originar din oraşul harghitean Topliţa.

Ioan Selejan i-a mai spus şefului statului român că, în zonă, nu sunt conflicte interetnice sau interreligioase, iar preoţii ortodocşi nu fac decât să semene liniştea, pacea şi buna înţelegere în comunităţile pe care le păstoresc.

“Aş vrea să fiu foarte sincer să vă spun că românii trebuie să nu aibă sentimentul că sunt minoritari în România şi îmi pare rău că, uneori, aceste afirmaţii vin din partea unor oameni politici. Românii sunt la ei acasă în România, minorităţile sunt şi ele la ele acasă în România, cu tot respectul pentru cultura şi obiceiuri, pornind de la premisa că aveam o singură Constituţie, aşa cum şi dumneavoastră aţi spus că aveţi un singur Dumnezeu”, a afirmat şeful statului.

sursa:www.adevarul.es

parteneri:www.reklama360.ro

Posted on 15:08 by Dl. Calin and filed under , , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov