Dorintele lui Emil Boc


Premierul Emil Boc a declarat astazi, în prima şedinţă a Parlamentului pentru asumarea răspunderii pe cele două Coduri, că cere un vot de încredere pentru o reformă de profunzime a sistemului juridic românesc.

Emil Boc a spus că proiectele celor două Coduri - civil şi penal - reprezintă un demers pe cât de ambiţios şi important, pe atât de util.


Premierul a explicat şi de ce era nevoie de asumarea răspunderii pe cele două Coduri, prezentând trei argumente, primul fiind că este vorba de o reformă profundă a sistemului judiciar românesc, Codul civil datând din1865 , iar cel penal din 1968, urmat de alte 250 de legi speciale care consacră norme penale.


Al doilea argument prezentat de Emil Boc se referă la punerea în aplicare a principiului constituţional că nimeni nu e mai presus de lege şi că prin aceasta se doreşte "o justiţie mai rapidă şi cu costuri mai reduse pentru cetăţean".


Cel de-al treilea argument este angajamentul pe care România şi l-a luat în faţa UE pentru elaborarea noilor Coduri. "E timpul să ne ţinem de cuvânt", a spus premierul.


Guvernul îşi asumă luni răspunderea, în şedinţe separate ale Parlamentului, pe Codul civil şi Codul penal. Prima asumare este pe Codul civil.
sursa:www.rol.ro
Posted on 21:40 by Dl. Calin and filed under , , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov