Ne asiguram apartamentul..sau....nu?!














Cei care şi-au modificat apartamentele riscă să nu primească despăgubirea dacă nu anunţă asiguratorul
• Se estimează că doar 30% dintre locuinţe vor fi asigurate în primul an



Persoanele care au asigurare pentru casă, dar care şi-au făcut modificări în locuinţă, fără autorizaţie de la primărie, dar şi cei care şi-au construit casa fără autorizaţie de construire, după data intrării în vigoare a Legii 260/2008 a asigurărilor obligatorii a locuinţelor, riscă să nu îşi poată primi despăgubirea în caz de cutremur.
“Este vorba despre modificările care afectează structura de rezistenţă a locuinţelor şi favorizează expunerea la cutremur, alunecare de teren sau inundaţie”, au explicat ieri reprezentanţii Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA). Potrivit acestora, trei din zece români îşi vor cumpăra anul viitor o asigurare obligatorie împotriva dezastrelor (PAD) pentru locuinţă. Datele CSA arată că în ţara noastră există 8,4 milioane de locuinţe, 70% dintre ele fiind “de tip A”, construite din materiale performante. Pentru acestea, prima de asigurare va fi de 20 de euro pe an – “cât trei beri mai civilizate”, după cum s-a exprimat Dan Constantinescu, membru CSA- , pentru o suma asigurată de 20.000 euro, iar pentru celelalte prima va fi de 10 euro pe an, echivalentul unei sume asigurate de 10.000 euro.
Cei care îşi fac o asigurare obligatorie pe casă mai trebuie să ştie că, după fiecare daună, suma asigurată se micşorează pentru restul perioadei de asigurare, cu suma plătită drept despăgubire, asigurarea continuândcu suma asigurată rămasă. În plus, cei care au deja o asigurare facultativă pentru locuinţă vor fi obligaţi să îşi facă şi o asigurare obligatorie. În prezent, o poliţă facultativă pentru o locuinţă de 50.000 euro poate ajunge la 100 euro pe an

sursa:Gandul
parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 15:42 by Dl. Calin and filed under , , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov