Băsescu: "Pentru o traistă de porumb, doctorii trimit în sistemul de pensii oameni utili economiei"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că ineficienţa sistemului protecţiei sociale, care este grosolan fraudat, este cauzată de "acele sute de mii de pensionari pe caz de invaliditate pentru că şi-au scos amigdalitele, apendicita şi au dat de nişte foarte generoşi medici".

"Acest raport este o oglindă a sistemului de protecţie socială din România cu toţi factorii care au contribuit la ineficienţa acestui sistem. Ei sunt menţionaţi pentru că raportul are două părţi esenţiale, zona de diagnostic a sistemului de protecţie socială şi zonade soluţii. Am convingerea că şi una şi alta reprezintă primul material de asemenea dimenisuni care înglobează toate aspectele şi care se poate constitui într-un excelent document de la care să pornească mai departe politici guvernamentale adaptate realităţilor României", a declarat Traian Băsescu la lansarea Raportului "Riscuri şi inechităţi sociale în România", întocmit de Comisia Prezidenţială pentru Analiza Riscurilor Sociale şi Demografice.

El a catalogat documentul fiind "aproape o somaţie adresată clasei politice" care şi-a concentrat deciziile în acordarea asistenţei sociale preponderent pe momente electorale şi în mod deosebit categoriilor care pot aduce voturi, considerând că au o importanţă în virtutea faptului că aceste lucruri sunt spuse de specialişti care au analizat neutru, sec şi "cu realităţile în faţă".

Banii sunt daţi unora care au dat ori un pachet de ţigări ori o sticlă de whisky

"Acesta este unul din motivele fundamentale ale eşecului eficienţei sistemului de protecţie socială în ţara noastră. Tot intrând în acest spectru, o responsabilitate consistentă aparţine fraudării sistemului de protecţie socială prin acele sute de mii de pensionari pe caz de invaliditate pentru că şi-au scos amigdalitele, apendicita şi au dat de nişte foarte generoşi medici care, pe de o parte spun că au salariile mici, iar pe de altă parte, cu semnătura lor şi pentru o traistă de porumb, trimit în sistemul de pensii oameni care pot fi utili economiei şi sunt câteva sute de mii de oameni care beneficiază de pensii de invaliditate în mod nemeritat, iar resursa este luată de la cei care au nevoie de ea şi este dată unora care au dat ori un pachet de ţigări ori o sticlă de whisky", a adăugat şeful statului.

El a mai spus că se impune o reverificare a persoanelor cu pensii de invaliditate. "Cred că un proces rapid de verificare a celor care şi-au dobândit această calitate în ultimii ani şi mai ales în zone în care densitatea este uriaşă trebuie declanşat. Cu medici aduşi din altă parte, nu cu aceiaşi medici, dar acest proces trebuie făcut, pentru că sistemul de asistenţă socială este grosolan fraudat”" a mai declarat Traian Băsescu.

sursa:www.capital.ro
parteneri:www.reklama360.ro

Posted on 14:29 by Dl. Calin and filed under , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov