Spital din România, doborât din lipsă de bani

Criza economică din România ar putea în curând să însemne mai mult decât şomaj, sărăcie şi scumpiri. Ar putea înseamna oameni bonavi fără un medic lângă ei, sau, poate şi mai mult, urgenţe care s-ar putea sfârşi tragic. Asta pentru că spitalele din România suferă cumplit din lipsa banilor.

Mai conceret, este vorba despre angajaţii Spitalului din Zlatna, judeţul Alba, care ar putea fi trimişi în şomaj din luna octombrie, din cauza faptului că unitatea sanitară nu mai are bani pentru plata salariilor, acumulând, totodată, datorii foarte mari către furnizorii de medicamente şi utilităţi, potrivit conducerii instituţiei.

Managerul Spitalului Orăşenesc Zlatna, Alexandru Olălău, a declarat corespondentului Mediafax, că unitatea medicală aşteaptă fonduri de la bugetul local printr-o rectificare bugetară. În caz contrar nu se vor mai putea plăti nici salarii, nici datorii.

România secolului XXI - spital care găteşte mâncarea la butelie

Spitalul are datorii în valoare de aproape 450.000 de lei, care reprezintă facturi restante la utilităţi, medicamente sau materiale sanitare, dar şi restanţe la plata unor drepturi salariale pentru angajaţi.

În luna august, Spitalul din Zlatna a rămas fără gaz metan din cauza datoriilor mari, care se ridică la circa 65.000 de lei. Pentru bucătărie conducerea unităţii medicale a găsit o soluţie temporară folosind butelii cu gaz pentru prepararea hranei.

În schimb, bolnavii nu pot face baie pe perioada în care sunt internaţi deoarece centrala termică a spitalului funcţionează cu gaz metan.

Spitalul din Zlatna are aproximativ 40 de angajaţi, dintre care doar doi sunt medici specialişti.

sursa:www.capital.ro
parteneri:www.reklama360.ro

Posted on 14:39 by Dl. Calin and filed under , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov