Rată de eşec de 70% în rândul aspiranţilor la Baroul Bucureşti
„Rata de eşec este într-adevăr foarte ridicată, însă ne aşteptam la aceste rezultate deoarece, comparativ cu anii trecuţi, examentul a fost mult mai exigent”, a declarat pentru capital.ro Ion Ilie Iordăchescu, decanul Baroului Bucureşti. Acesta a mai adăugat că, în acest an, candidaţii care au aspirat la un loc în Barou au fost nevoiţi să dea cinci probe scrise la care nota de trecere era minim 6.
Examene mai grele
„Comisia permanentă a Uniunii Naţionale a Barourilor din România şi Baroul Bucureşti au luat decizia de a înăspri regulamentul de admitere. Astfel, dacă în 2008 candidaţii erau supuşi şi unui interviu care era foarte uşor de trecut, anul acestea toate probele au fost extrem de grele şi solicitau stăpânirea temeinică a cunoştinţelor de drept”, a mai spus Iordăchescu. Acesta a completat că exigenţa sporită a fost dictată şi de supraaglomerarea Baroului Bucureşti.
De asemenea, decanul Baroului Bucureşti a declarat că se urmăreşte formarea unui corp de elită în rândul avocaţilor din Capitală şi se evită formarea de avocaţi cu o pregătire nesatisfăcătoare.
Candidaţii slab pregătiţi vin de la particular
Rata de eşec este foarte mare şi comparativ cu sesiunea din luna decembrie 2008, când doar aproximativ 45% au fost respinşi. Astfel, în sesiunea precedentă au fost înscrişi 1.101 candidaţi, din care 432 au fost respnşi, iar 669 au fost admişi.
În ceea ce priveşte pregătirea candidaţilor la examenul de intrare în Barou, Iordăchescu a subliniat că cea mai mare parte dintre cei respinşi provin de la universităţile particulare. „Nu am făcut o statistică exactă, însă observaţiile pe marginea rezultatelor de la examene au arătat că rata de eşec în rândul celor care provin de la instituţii de învâţământ particulare este mai mare decât în rândul celor care vin de la universităţile de stat”, a declarat decanul Baroului Bucureşti.
sursa:www.capital.ro
parteneri:www.reklama360.ro
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu