Miniştrii PSD, cu Nica în frunte la şedinţa de guvern

Reprezentanţii PSD nu s-au prezentat la şedinţa Coaliţiei convocate de premierul Emil Boc pentru miercuri dimineaţă.

Conducerea PDL dă vina pe colegii lor de guvernare că au creat o criză politică. Refuzul PSD de a participa la şedinţa Coaliţiei generează o criză politică, a spus ministrul Economiei, Adriean Videanu.

Videanu a arătat că, potrivit Protocolului Coaliţiei, o şedinţă extraordinară poate fi convocată de oricare formaţiune politică membră. „Ieri, PDL a solicitat o întâlnire, din păcate Mircea Geoană şi reprezentanţii PSD au refuzat nejustificat să participe la şedinţă. Regretăm că refuză dialogul”, a spus Videanu.

PDL: „La PSD, orgoliul a învins raţiunea”

Reprezentanţii PDL insistă că premierul are dreptul de a remania un membru al Guvernului. „Premierul a avut toată disponibilitatea pentru găsirea unei soluţii şi a propus PSD să numească alt ministru de Interne sau să asigure interimatul de un ministru PSD. În plus, am avut toată disponibilitatea de a discuta pe marginea soluţiilor propuse de preşedintele Traian Băsescu.

Decizia lui Mircea Geoană şi a PSD de a refuza dialogul este de natură să genereze o criză politică pe care Mircea Geoană şi PSD va trebui să şi-o asume public. PDL regretă că la PSD orgoliul a învins raţiunea”, a spus Videanu.

UPDATE
Un nou ultimatum marca Boc

Surse democrat-liberale au declarat pentru Mediafax că premierul este decis să le ceară explicaţii miniştrilor PSD referitor la refuzul de a mai comunica în cadrul coaliţiei de guvernare şi să se solicite rezolvarea acestui impas politic până la sfârşitul zilei de miercuri.

„Această criză nu se mai poape prelulngi mai departe de azi (miercuri, n.r.)”, au precizat sursele citate, arătând că, într-un fel sau altul în cursul zilei se va decide soarta coaliţiei.

Boc va vorbi cu miniştrii PSD în şedinta de Guvern, considerând că este singura cale prin care poate comunica cu partenerii de la PSD, care refuză orice altă cale de dialog.

Democrat-liberalii sunt convinşi că o posibilitate de împăcare este lipsită de şanse, astfel că se aşteaptă şi semnarea de către preşedintele Traian Băsescu a decretului de revocare din funcţie a lui Dan Nica, chiar dacă şeful statului ar dori mai degrabă o rezolvare amiabilă a conflictului.

UPDATE 2
Miniştrii PSD participă la şedinţa de guvern

„Decizia mea şi a colegilor mei care reprezentăm PSD e să mergem la şedinţă pentru că e responsabilitatea noastră să asigurăm buna guvernare”, a declarat la ora 14:00 vicepremierul Dan Nica.

Nica a făcut un apel la premierul Emil Boc să retragă cererea de revocare pentru revenirea la situaţia normală. „În cazul în care cererea de revocare va fi acceptată de preşedintele Traian Băsescu, în 30 minute de la acceptarea revocării ne vom da demisia”, a confirmat Dan Nica.

UPDATE 3
S-au dus la muncă, cu Nica în frunte

Miniştrii PSD nu au lipsit de la şedinţa de Guvern, prezentându-se la ora 15.00 la Palatul Victoria.
În frunte cu vicepremierul Dan Nica, toţi membri PSD ai Cabinetului Boc participă la şedinţa săptămânală a Guvernului. Astfel, cu excepţia miniştrilor Victor Ponta şi a lui Nicolae Nemirschi, plecaţi din ţară, toţi PSD-iştii s-au prezentat la sediul Guvernului. Sunt prezenţi Marian Sârbu, Ecaterina Andronescu, Ilie Sârbu, Ion Bazac, Vasile Puşcaş, Cristian Diaconescu şi Constantin Niţă.

UPDATE 4
Miniştrii PDL şi PSD, siguri în sala de şedinţe

Şedinţa de Guvern se desfăşoară doar între miniştri, toţi ceilalţi participanţi obişnuiţi la întâlnirile Cabinetului, consilieri ai miniştrilor şi funcţionari din cadrul SGG, au fost înlăturaţi din sală.

DETALII:
Citeşte şi Surpriză: Băsescu cere un ministru de Interne apolitic sau din opoziţie.

sursa:www.capital.ro

parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 18:13 by Dl. Calin and filed under , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov