Înregistrarea firmelor s-ar putea face în afara instanţelor

În replică la greva magsitraţilor, ministrul Justiţiei va prezenta în Guvern o propunere prin care mai multe acte comerciale să nu mai implice judecătorii, ca urmare a grevei din Justiţie.

Ministrul Cătălin Predoiu propune Guvernului schimbarea sistemului de înregistrare a societăţilor comerciale la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, în sensul de a nu mai fi implicaţi judecători, întrucât la această instituţie sunt blocate 17.200 de dosare din cauza protestului magistraţilor. O treime dintre aceste cazuri se înregistrează în Capitală.

"În urma deciziei magistraţilor de a continua întreruperea nelegală şi nestatutară a activităţilor instanţei şi având în vedere consecinţelor deosebit de grave pe care acest fapt îl are asupra cetăţenilor, dar şi asupra economiei, Ministerul Justiţiei va propune Guvernului o soluţie de deblocare urgentă a Registrului Comerţului", a afirmat, luni, Cătălin Predoiu, într-o conferinţă de presă.

Este doar prima măsură

El a adăugat că miercuri va înainta propunerea Guvernului, în sensul de stabilire a unui nou sistem de înregistrare a societăţilor comerciale şi a actelor de comerţ înregistrate, care să nu implice justiţia ca serviciu public.Ministrul a subliniat că aceasta este prima măsură dintr-o suită pe care le evaluează Ministerul pentru atenuarea efectelor economice severe ale protestului magistraţilor.
Greva magistraţilor a început acum trei săptămâni.

sursa:www.capital.ro
parteneri:www.reklama360.ro


Posted on 18:34 by Dl. Calin and filed under , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov