Traficul de marfă pe Dunăre a scăzut cu 59%

Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Maritime (CN APDM) Galaţi a înregistrat în primul semestru un trafic mărfuri de 2,687 milioane tone, în scădere cu 59 % faţă de perioada similară a anului trecut şi cu 56 % mai puţin faţă de traficul estimat, a anunţat vineri compania.

Veniturile din exploatare au fost de 4,27 milioane de lei, reprezentând 99,8 % din veniturile estimate, iar cheltuielile de exploatare au fost de 3,85 milioane de lei, reprezentând 85,5 % din cheltuielile prevăzute pentru perioada analizată.

"Efectuarea cheltuielilor într-un ritm mai mic decât cel aferent realizării veniturilor programate a permis companiei să dispună de lichidităţi care să-i permită să nu înregistreze arierate la sfârşitul perioadei analizate", se arată într-un comunicat al Administraţiei.

Primele au fost eliminate şi au fost "acordate" zile libere neplătite

Totodată, APDM Galaţi a realizat lucrăril de întreţinere şi de reparaţii a infrastructurii portuare, de dragaj, de măsurători şi semnalizare şi de reparaţii a mijloacelor fixe din dotare.

"În vederea depăşirii crizei economice care a afectat toate sectoarele economice, inclusiv pe cel al transporturilor navale, CN APDM Galaţi a aplicat mai multe măsuri, între care putem menţiona reducerea permanentă a cheltuielilor, astfel încât acestea să reprezinte doar strictul necesar realizării lucrărilor propuse, atragerea de resurse financiare suplimentare prin intermediul programelor cu finanţare nerambursabilă şi încasarea creanţelor datorate de clienţi, astfel încât să se asigure necesarul de lichidităţi financiare", se menţionează în comunicat.

Pentru reducerea cheltuielilor cu personalul, compania a eliminat primele şi a acordat zile libere neplătie.

APDM Galaţi, aflată în subordinea Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, administrează porturile şi infrastructura de transport naval aflată pe sectorul maritim al Dunării, în special în porturile Galaţi, Brăila şi Tulcea.

sursa:www.capital.ro

parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 15:44 by Dl. Calin and filed under , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov