Creşterea copilului de bugetar nu mai reprezintă vechime în muncă

Concediul pentru cresterea si îngrijirea copilului nu este calculat ca vechime în munca, potrivit proiectului Legii unice a salarizarii.

Noile reglementari vor defavoriza persoanele care îsi iau concediu pentru cresterea si îngrijirea copilului, pentru ca acea perioada va fi scazuta din vechimea în munca. Astfel, o persoana care va sta doi ani în concediu, în momentul revenirii la munca, va relua vechimea avuta anterior.

Parintelui venit din concediu i se aplica vechimea anterioara

Proiectul Legii salarizarii unice prevede ca parintelui i se acorda, la reluarea activitatii, salariul de baza la gradatia corespunzatoare transei de vechime în munca a gradului avut anterior.

“Personalul care s-a aflat în concediu platit pentru cresterea si îngrijirea copilului în vârsta de pâna la 2 ani, respectiv 7 ani, în cazul copilului cu handicap, precum si personalului ale carui raporturi de munca sau raporturi de serviciu au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii, si care nu au prestat activitate, i se acorda la reluarea activitatii salariul de baza la gradatia corespunzatoare transei de vechime în munca a gradului sau treptei profesionale avute anterior", se arata în proiectul de lege.

Sectorul privat nu este vizat

Revenirea la gradatia corespunzatoare transei de vechime în munca a gradului sau treptei profesionale avute anterior înseamna o scadere a perioadei de concediu din vechime.

Întrucât aceasta lege priveste doar sectorul bugetar, aceasta regula nu va fi aplicata si în mediul privat. Astfel, aceste prevederi ar putea viza doar persoanele care lucreaza la stat.

În plus, actul normativ se face referire la concediul platit pe o perioada de sapte ani pentru îngrijirea copilului cu handicap, în conditiile în care legislatia actuala prevede ca indemnizatia într-un astfel de caz se acorda doar pe o perioada de 3 ani.

sursa:www.capital.ro

parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 15:49 by Dl. Calin and filed under , , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov