Incredibil: Guvernul a modificat Legea Educatiei dupa ce si-a asumat raspunderea pe ea

PNL ii cere premierului Boc sa plece de urgenta de la Palatul Victoria cu tot cabinetul sau de “amatori”, pentru incalcarea grosolana a tuturor legilor si regulilor care formeaza statul de drept.

PNL sesizeaza un fapt incredibil si fara precedent in statele democratice:

Dupa ce Guvernul si-a angajat raspunderea pe o forma a proiectului de Lege a Educatiei Nationale, ea a fost modificata ulterior! In timp ce pe site-ul Camerei Deputatilor si pe cd-urile inmanate tuturor parlamentarilor Legea Educatiei are 336 de articole, in varianta de pe site-ul Guvernului are doar 331 de articole”, transmite un comunicat remis 9AM.

Un exemplu in acest sens este art. 333 privind „Incompatibilitatile”, din varianta asumata si publicata pe site-ul Camerei Deputatilor si pe cd-uri, care, mai nou, devine art. 328, cu acelasi titlu, pe site-ul Guvernului.

PNL cere public demiterea Guvernului Boc si sanctionarea din partea cetatenilor a acestei “Coalitii Monstruoase PSD-PD, care intelege sa-si bata joc de sistemul national de invatamant, pe care, cu cinism, il numeste „prioritate nationala”, sustin liberalii.

PNL si UDMR urmeaza sa depuna astazi o motiune de cenzura pe asumarea raspunderii.

Boc se explica

Premierul Emil Boc spune ca amendamentul privind incompatibilitatea functiilor de demnitate publica cu cele de conducere din universitati a fost acceptat de Guvern, acesta fiind inclus in forma finala a Legii educatiei, cu precizarea ca prevederea se va aplica pentru mandatele viitoare.

"Vreau sa fiu foarte clar si fara echivoc, martor este banda Guvernului. A fost introdus acest amendament care figura pe lista celor admise in ultima sedinta de Guvern si care spune ca nicio persoana care exercita functii in universitati nu poate cumula calitatea cu cea de demnitar", a declarat miercuri, la Roma, premierul Emil Boc, transmite NewsIn.

Premierul a precizat ca dispozitiile acelui articol se vor aplica incepand cu urmatoarele mandate de demnitar deoarece, in caz contrar, prevederea ar fi fost neconstitutionala. "(In textul Legii n.r.) este aceasta prevedere (privind incompatibilitatile n.r.), dupa cum este si prevederea in Lege ca toate dispozitiile privind incompatibilitatile se aplica incepand cu urmatorul mandat si nu mandatelor in curs, potrivit deciziilor CCR de la Legile reformei justitiei din 2005, promovate de Monica Macovei, cand o parte din prevederi au fost declarate neconstitutionale pentru ca intrerupeau un mandat in curs", a spus el.

Premierul a spus ca textul Legii educatiei, in forma care urmeaza sa fie publicata in Monitorul Oficial, cuprinde aceasta prevedere, argumentand ca ministrii care si-au pus semnatura pe proiectul actului normativ au avut obligatia de a introduce amendamentele acceptate in sedinta Executivului. "Veti vedea Legea care se publica in Monitorul Oficial, pentru ca acea Lege are semnaturile tuturor persoanelor abilitate si care au obligatia sa introduca, potrivit stenogramei din Guvern, toate aceste prevederi. Deci ele sunt incluse acolo...", a declarat Boc.

Persoanele care ocupa o functie de demnitate publica nu pot exercita niciuna dintre functiile de conducere in cadrul universitatilor si trebuie sa aleaga intre cele doua calitati, a anunta, luni, purtatorul de cuvant al Guvernului.

Cu toate acestea, in Legea pentru care Guvernul si-a asumat marti raspunderea si care a fost transmisa Parlamentului, fiind publicata pe site-ul Camerei Deputatilor cu mentiunea "Forma initiatorului modificata si completata ca urmare a includerii amendamentelor acceptate", nu se regaseste aceasta prevedere cu referire la conducatorii universitatilor. Singura rezerva din lege, referiotr la invatamantul superior, ii priveste pe membrii Consiliului Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS).

"Calitatea de membru in Consiliul ARACIS este incompatibila cu exercitarea functiei de demnitate publica sau a functiei de rector", se arata in text.

Reprezentantii Ministerului Educatiei nu au facut comentarii privind acest aspect, motivand ca ministrul Andronescu este singura in masura se dea explicatii.

Ministrul Ecaterina Andronescu ar putea fi prima afectata de aceasta incompatibilitate. Membra a PSD din 1996, Andronescu ocupa, din anul 2004, functia de rector al Universitatii Politehnica din Bucuresti. Desi a anuntat ca se autosuspenda din functie odata cu preluarea mandatului de ministru, pana in prezent nu a fost desemnat un alt rector.

sursa:www.9am.ro
parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 13:41 by Dl. Calin and filed under , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov