Realizare istorica: S-a descoperit un vaccin impotriva HIV

O echipa de cercetatori americani si tailandezi au descoperit un vaccin care reduce riscul de infectare cu HIV/SIDA.

Cercetatorii au anuntat ca vaccinul, produs in urma unor experimente, a redus riscul de infectare cu HIV in proportie de 31%. La acest experiment au participat 16.000 de voluntari din Thailanda, relateaza cotidianul britanic The Telegraph.

Este prima data cand o cercetare a avut ca rezultat un vaccin ce poate opri virusul, care face 7.500 de victime la nivel mondial in fiecare zi.

Doctorul Anthony Fauci, directorul Institutul National de Alergii si Boli Infectioase din Statele Unite, a avertizat ca acest pas nu este "capatul drumului", dar s-a declarat surprins si foarte multumit de rezultat. "Aceasta descoperire imi da o stare de optimism precaut cu privire la posibilitatea de a imbunatati acest rezultat, precum si la dezvoltarea unui vaccin mai eficient impotriva SIDA", a precizat el.

Chiar si un vaccin partial eficient ar putea avea un impact mare. In 2007, doua milioane de persoane au murit de SIDA, conform Organizatiei Natiunilor Unite.

"Este prima dovada ca am putea avea un vaccin sigur si eficient de prevenire", a declarat colonelul Jerome Kim, care a contribuit la studiu din partea armatei SUA.

Oamenii de stiinta au subliniat insa ca nu este clar daca vaccinul va fi eficient impotriva tulpinilor din Statele Unite, Africa sau din orice alta parte a lumii, in acest studiu fiind folosite tulpini de HIV comune in Thailanda.

In studiu a fost testata o combinatie de doua vaccinuri, ALVAC, produs de Sanofi Pasteur, divizia franceza Sanofi-Aventis, si AIDSVAX, initial dezvoltat de VaxGen Inc si detinut in prezent de Global Solutions for Infectious Diseases, o organizatie non-profit, fondata de unii dintre fostii angajati VaxGen.

sursa:www.9am.ro
parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 13:21 by Dl. Calin and filed under | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov