Basescu: Andronescu incearca alaturi de sindicate sa mistifice solutiile bune ale Comisiei Miclea - stiri romania libera -

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la Radio Romania Actualitati ca o intelegere intre oameni politici si sindicate blocheaza reforma din Educatie si a criticat-o pe Ecaterina Andronescu pentru ca incearca impreuna cu sindicatele sa mistifice "solutiile bune ale Comisiei Miclea", informeaza NewsIn. Presedintele Traian Basescu a spus la postul public de radio ca responsabili de situatia dezastruoasa din Educatie sunt politicienii, dar si sindicatele, care apara interesele lor, pe ale profesorilor, si nu pe ale studentilor sau elevilor. "De ce s-a ajuns aici? Si am sa va spun.

Datorita oamenilor politici, in mod deosebit a ministrilor Educatiei si sindicatelor - retineti ce va spun. Sindicatele sunt egal responsabile de dezastrul pe care-l avem in Educatie", a declarat seful statului. "In Romania este un abuz impotriva elevilor pentru a mentine catedre. La noi, in liceu, ca si in scoala generala, copilul face 13-14 materii. De ce? Ca sa se dea de lucru la foarte multi dascali, in conditiile in care nu avem dascali calificati suta la suta.

Avem si zeci de mii de suplinitori, avem si... Oare de ce nu venim la ceea ce este rezonabil? Cinci, sase materii pe an pentru fiecare copil. De ce? Pentru ca este intelegerea intre oameni politici si sindicate. Care au viciat profund, aceste intelegeri, calitatea sistemului de Educatie romanesc", a continuat presedintele.
Traian Basescu a criticat-o apoi pe Ecaterina Andronescu, care s-a intalnit, in cursul acestei zile, dar si marti, cu sindicatele, sugerand ca intalnirile ar urmari tergiversarea adoptarii pachetului de acte normative elaborat de comisia Miclea. "Deci daca mai pierdem un an cu ceea ce organizeaza dna ministru, acum, pe la minister, ea discuta cu sindicatele din nou, cum sa poata sa mistifice solutiile bune date de Comisia Miclea.

Va asigur ca acesta este obiectivul major al discutiilor cu sindicatele. Cum sa faca din niste proiecte bune niste proiecte convenabile, dascalilor si nu copiilor? Si bineinteles, politicienilor, pentru ca politicienii obtin voturi daca nimic nu se intampla in sistemul de Educatie", a mai sustinut Basescu. Presedintele a spus ca solutiile Comisiei Miclea s-au inspirat "din cele mai performante sisteme de Educatie din Europa si din lume" si ca nu intelege de ce exista opozitie la adresa lor. " Eu am incercat si am facut tot ce a tinut de mine si va marturisesc ca am condus un proces greu, timp de trei ani, pentru a se ajunge la solutiile Comisiei Miclea.

/.../ nu spun ca trebuie sa ramana 100% asa cum au fost scrise. Probabil ca unele ajustari trebuie facute, dar principiile pe care le propune Comisia Miclea sunt principii moderne, principii care sunt inspirate din cele mai performante sisteme de Educatie din Europa si din lume.

Deci nu vad de ce am avea opozitie", a mai sustinut Basescu.

sursa:www.kappa.ro
parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 18:01 by Dl. Calin and filed under , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov