Oil Terminal, parteneriat cu o companie petroliera din Serbia - stiri romania libera -















Compania petroliera NIS din Serbia va asigura 30% din activitatea fizica lunara a terminalului marin Oil Terminal Constanta, devenind astfel cel mai important client al companiei romanesti, dupa ce Oil Terminal a pierdut contractul cu rafinaria Petromidia a Grupului Rompetrol.

"Am stabilit un contract cu un partener sarb foarte important, care va aduce lunar o cantitate de produse petroliere finite de 100.000-150.000 tone, care reprezinta 30% din productia fizica lunara ce asigura fondurile necesare pentru salarii si cheltuieli de intretinere si reparatii. Speram ca, la sfarsitul lui august, sa derulam primele cantitati", a declaratnoul director general al Oil Termiinal Constanta Silviu Wagner, citat de NewsIn.Acesta nu a precizat care este numele companiei sarbesti, insa, potrivit unor surse ministeriale, este vorba despre compania de stat NIS, care detine rafinaria de la Pancevo, cea mai mare din Serbia."Contractul cu noul nostru client compenseaza pierderea celui cu Petromidia, care acopera circa 30% din portofoliul de clienti, de marfuri. Totodata, exista posibilitatea de a stabili importante colaborari cu companii din Republica Azerbaidjan, insa detalii despre acest lucru si eventuale negocieri vom avea abia in toamna, dupa vizita presedintelui acestei republicii in Romania, cand se va semna un acord intre cele doua tari", a mai spus Silviu Wagner.Totodata, directorul general al Oil Terminal a afirmat ca, in 2009, estimeaza un trafic de marfuri de 8,5 milioane tone, in scadere cu 20% fata de anul trecut, din cauza crizei economice.

Wagner a mai precizat ca exclude disponibilizarile in cadrul companiei.

"Activitatea mea va avea trei tinte: mentinerea celor 1.300 locuri de munca, intrucat sunt excluse disponibilizarile, apoi identificarea de noi clienti, si, in al treilea rand, revigorarea relatiilor cu partenerii traditionali", a mentionat Silviu Wagner.

Pana la inaugurarea terminalului Rompetrol, Oil Terminal beneficiase de o pozitie de monopol privind tranzitul cu produse petroliere prin Portul Constanta.

Midia Marine Terminal, companie membra a Grupului Rompetrol, a inaugurat la sfarsitul anului trecut un terminal marin aflat la 8,8 km in largul Marii Negre, care are o capacitate anuala de transfer de 24 milioane tone titei. Valoarea totala a investitiei s-a ridicat la peste 100 de milioane dolari.

Oil Terminal SA Constanta este unul dintre cele mai mari terminale din Sud-Estul Europei specializat in vehicularea titeiului, produselor petroliere si petrochimice lichide si a altor produse si materii prime in vederea import/exportului si tranzitului.

Lungimea totala a conductelor terminalului marin este de 50 km, iar capacitatea maxima de vehiculare a titeiului este de 24 milioane tone/an. Oil Terminal are, de asemenea, sapte dane operative si trei depozite pentru titei, benzina, motorina, pacura, produse chimice si petrochimice si uleiuri.

Actionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei, care detine 59,6222% din actiuni, in timp ce Fondul Proprietatea are o participatie de 10%, iar alti actionari au 30,3778%.

sursa:www.wall-street.ro

parteneri:www.reklama360.ro

Posted on 18:30 by Dl. Calin and filed under , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov