Basescu si-a gasit un nou cal de bataie preferat: "Sindicatele sunt egal responsabile pentru dezastrul pe care il avem in Educatie" - stiri-

Cazul Universitatii "Spiru Haret" este o problema punctuala care trebuie rezolvata legal, dar problema Educatiei este sistemul falimentar, pentru ca nu numai in sectorul privat este cangrena in Educatie, a apreciat joi, in interviul acordat Radio Romania Actualitati, presedintele Romaniei, Traian Basescu, citat de Agerpres. "De ce s-a ajuns aici? Din cauza oamenilor politici, in mod deosebit a ministrilor Educatiei, si sindicatelor. Retineti ce va spun - sindicatele sunt egal responsabile de dezastrul pe care il avem in Educatie. Clanurile care sunt in universitatile private sunt si in universitatile de stat, cursuri neautorizate sunt si in invatamantul de stat si mai ales invatamantul de la distanta care este pelagra generalizata a invatamantului din Romania.

Invatamantul trebuie tratat egal, ca-i de stat, ca-i privat, si exigentele de autorizare propuse de solutiile date de Comisia Prezindetiala sau exigentele de evaluare sunt cheia modernizarii sistemului de educatie, bineinteles plus reforma curiculara", a declarat presedintele Romaniei. Este pentru a doua oara in ultima saptamana cand Traian Basescu indica sindicatele din Invatamant ca si cauza principala a situatiei dezastruoase din Educatie.
Presedintele Traian Basescu a mai apreciat joi ca in Romania este un abuz impotriva elevilor pentru a mentine catedre in liceu, ca si in scoala generala. "Copilul face 13-14 materii. De ce? Ca sa dea de lucru la foarte multi dascali in conditiile in care nu avem dascali calificati suta la suta, dar avem zeci de mii de suplinitori. Deocamdata avem opt state europene care nu ne recunosc diplomele eliberate de sistemul de educatie romanesc, iar altele, dintre cele care ne recunosc, care nu recunosc toate diplomele, deci doar pe anumite universitati recunosc diplomele sau pe anumite specializari.

Este clar ca daca nu facem ceva riscam enorm pentru generatia tanara. Guvernul va trebui sa ia o pozitie extrem de transanta. Premierul este primul care are responsabilitatea aceasta, daca accepta ca reforma in educatie sa mai fie amanata de sindicate si politicieni inca un an sau daca trece la o pozitie ferma in care sa spuna stop calitatii proaste in educatia romaneasca", a mai apreciat Traian Basescu. In acest context, presedintele Romaniei apreciaza ca economia nationala va avea de castigat atunci cand elevul si studentul vor fi in centrul sistemului de educatie. "Principiile pe care le propune comisia Miclea sunt principii moderne, principii care sunt insipirate din cele mai performante sisteme de educatie din Europa si din lume. Nimeni nu spune ca setul de solutii al Comisiei Prezidentiale trebuie aplicat, toate trebuie sau pot sa fie aplicate de la reluarea noului an scolar, nu trebuie o etapizare a intrarilor in functiune pentru ca ele implica si recalificarea unor profesori in specializari noi, un alt mod de a preda, un alt mod de a educa copilul, deci este un proces complicat.

Dar ceea ce s-ar putea introduce imediat fara costuri suplimentare este sistemul de evaluare elev-profesor-institutie de invatamant", a mai declarat presedintele Traian Basescu.

sursa:www.kappa.ro
parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 18:09 by Dl. Calin and filed under , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov