Directorul de vanzari al InBev a parasit compania - stiri romania libera -



Cristian Popa (foto), care a condus in ultimii sase ani operatiunile de vanzari ale producatorului de bere InBev Romania, a parasit compania, fiind inlocuit in functie de catre Cristian Spuza.

"Incepand cu jumatatea lunii iulie a acestui an, noul director de vanzari al InBev Romania este Cristian Spuza, care a detinut pana in prezent pozitia de director financiar si director de planificare si performanta comerciala InBev Romania. Pentru pozitia de director financiar, InBev Romania a inceput procesul de recrutare, atat in cadrul companiei, cat si extern", au declarat oficialii companiei.

Popa (41 de ani) a lucrat anterior pentru companii precum JTI, Stimorol si Procter&Gamble. Si-a inceput cariera profesionala in anul 1992 ca reprezentant de vanzari in cadrul JTI, dupa care, in 1994, devine sales director al companiei Stimorol.

In anul 1995 se alatura echipei de vanzari Procter&Gamble, in pozitia de key account manager, fiind numit, patru ani mai tarziu, sales manager in cadrul aceleiasi companii. Ulterior, este promovat trade marketing manager Balkans, coordonand activitatile de marketing in-store in Romania, Bulgaria, Serbia, Moldova, Albania si Macedonia.

Din anul 2003, Popa a ocupat functia de director al departametului de vanzari al InBev.

Liderul mondial al productie de bere, Anheuser-Busch Inbev,a anuntat la sfarsitul lunii iunie, ca va demara vanzarea celor 11 divizii din Europa Centrala si de Est, inclusiv cea din Romania. Cel putin cinci fonduri de investitii fiind interesate sa participe la licitatie, conform unor surse avizate, citate de Reuters.

InBev este prezenta si in Romania, unde detinea pozitia a treia in industria berii, cu o cota de piata de 23,2% la finalul anului 2007, conform datelor de retail audit MEMRB Romania. Potrivit ultimelor date financiare publicate, compania a raportat in 2007 afaceri in valoare de 627,8 mil. lei (aprox. 188 mil. euro) si un profit net de 106,5 mil. lei (31,9 mil. euro).

InBev Romania produce marcile Stella Artois, Beck’s, Bergenbier, Lowenbrau si Noroc si importa specialitatile belgiene Leffe si Hoegaarden.

sursa:www.wall-street.ro

parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 13:03 by Dl. Calin and filed under , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov