Tranzactia anului in farma: LaborMed confirma preluarea Ozone - stiri romania libera -

LaborMed Pharma Group, una dintre principalele companii de produse farmaceutice generice din Romania, a semnat astazi contractul de achizitionare de la actionarii Ozone Laboratories a intregului portofoliu de produse al Ozone Laboratories, precum si a brandului Ozone. Portofoliul a generat in 2008 o cifra de afaceri de 44 de milioane de euro.
Wall-Street scria in urma cu o saptamana ca fondul de investitii american Advent International, care controleaza producatorul farma local LaborMed, este pe punctul de a prelua portofoliul de produse al Ozone. Prin aceasta tranzactie, LaborMed Pharma Group a achizitionat un portofoliu de peste 400 de branduri de produse farmaceutice generice OTC ºi RX, vandute actualmente in Romania, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Cehia si Slovacia. De asemenea, LaborMed a achizitionat brandul Ozone si toate drepturile de proprietate intelectuala asociate, precum si lanturile de distributie detinute si administrate in prezent de Ozone Laboratories, se precizeaza in comunicatul de presa."Tranzactia constituie un important si major pas inainte pentru LaborMed, aducandu-ne mai aproape de obiectivul nostru de a ne extinde regional si de a ne pozitiona ca jucator cheie in Europa Centrala si de Est", a declarat Stephen Stead (foto), director general si presedinte al Consiliului de Administratie al LaborMed Pharma Group. Tranzactia va fi completa pana la sfarsitul acestui an, estimeaza reprezentantii companiilor.

Wall-Street scria vinerea trecute si despre modificarile pe care aceasta tranzactie: intarirea prezentei LaborMed in segmentul medicamentelor eliberate fara prescriptie medicala (OTC) si diversificarea ariilor terapeutice. "In plus, va aduce o prezenta regionala pe pietele din Europa Centrala si de Est, permitand LaborMed sa vand portofoliul extins de noi produse in intreaga regiune", se mai precizeaza in comunicat. Unul dintre efectele tranzactiei ar putea fi schimbarea managementului Ozone. Marius Chereches, group business development & supply chain director al Ozone Laboratories,anuntand incetarea colaborarii cu compania farma de la 31 iulie 2009

LaborMed urmeaza sa recruteze 75 de noi angajati pentru administrarea portofoliului extins.

Pe parcursul negocierilor, LaborMed si Advent International au fost asistate de firma de avocatura Badea Clifford Chance, iar Ozone Laboratories de catre firma de avocatura CMS Cameroon McKenna si banca Rothschilds.

LaborMed este o companie farmaceutica romaneasca, infiintata in 1991. In 2008, Advent International a devenit actionar majoritar al producatorului, intr-o tranzactie de tip buy-in estimata la 123 de milioane de euro. Advent International este una dintre cele mai mari firme de private equity din lume. In Romania, investitiile Advent au inclus companiile: Dufa, Terapia, Brewery Holdings, Euromedia, Mobifon Connex si Ceramica Iasi.

Ozone Laboratories este o companie farmaceutice care produce exclusiv pe baza de contracte de manufacturing. Grupul are in prezent sucursale in Romania, Bulgaria, Polonia, Slovacia, Ungaria si Cehia.

Portofoliul achizitionat include branduri binecunoscute precum Algozone, Trachisept, Ceclozone, Extremvit si Entran

sursa:www.wall-street.ro

parteneri:www.reklama360.ro
Posted on 18:41 by Dl. Calin and filed under , , | 0 Comments »

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cazare Brasov